18. november 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ville bytte falsk syrisk kørekort til dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ville bytte falsk syrisk kørekort til dansk
Lejre - 09. juli 2019 kl. 07:54
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om morgenen den 2. oktober 2015 afleverede den 45-årige mand et falsk syrisk kørekort på skranken hos Borgerservice Lejre Kommune i Hvalsø. Han indleverede det falske sygesikringskort med henblik på at få det ombyttet til et dansk kørekort.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Manden har under hele sagen erkendt de faktiske forhold, men har nægtet sig skyldig på grund af manglende forsæt om at begå dokumentfalsk.

Den tiltalte mand har et ægte syrisk kørekort, der udstedt den 15. november 2010, men benyttede hos Borgerservice et falsk kørekort. Kørekortet blev undersøgt af Nationalt Kriminalteknisk Center, der konkluderede, at det ikke var fremstillet i overenestemmelse med ægte materiale.

Retten kom frem til, at manden vidste, at han havde et ægte syrisk kørekort, men ligeledes vidste, at det kørekort, som han forsøgte at ombytte i Borgerservice, var uægte.

Derfor burde manden have indset, at han med stor sandsynlighed var i færd med noget strafbart. Den 45-årige mand blev dømt skyldig i sagen, hvor han blev idømt 40 dages betinget fængsel.

Begår den 45-årige mand ikke noget strafbart i en prøvetid på ét år fra endelig dom, skal han ikke afsone straffen. Han blev ligeledes dømt til at betale sagens omkostninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk