28. september 2020
Louise Priergaard Gottschalck vil have Lejre Kommune til at lave et samarbejde med Kattens Værn, da der er massive problemer med vildkatte i Hvalsø Midtby. Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Louise Priergaard Gottschalck vil have Lejre Kommune til at lave et samarbejde med Kattens Værn, da der er massive problemer med vildkatte i Hvalsø Midtby. Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildkatte skaber store problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildkatte skaber store problemer
Lejre - 20. maj 2020 kl. 19:01
Af Daniel Sennek

I midtbyen i Hvalsø er der massive problemer med vildkatte, der skaber store problemer og er til enorm gene for borgerne. Det vil Louise Priergaard Gottschalck gøre noget ved, og derfor har hun startet en underskriftsindsamling og dialog med Lejre Kommune, selvom det ikke er nemt.

De kommer ind alle vegne for at spise, markere deres territorier med lort og tis, og ikke mindst for at få killinger. Vildkatte er blevet et massivt problem i Hvalsøs midtby, hvor de huserer i stort antal. Derfor vil borgerne have Lejre Kommune til at lave et samarbejde med Kattens Værn, der kan fange og fjerne de mange syge katte, der mildt sagt ikke har det godt.

- Der er to store problemer i det. For det første er de jo pisseirriterende, der de kommer ind alle vegne og får deres killinger, skider og tisser. Vi kan ikke have åbent nogle steder, før vi har en vildkat i køkkenet efter mad. Eller en kattemor, der får sine killinger midt i barnevognen. For det andet er der jo det dyreetiske i det, for det er katte, der slet ikke har det godt. De fejler alverdens sygdomme, fortæller Louise Priergaard Gottschalck, der vil gøre noget ved problemet.

Derfor har hun startet en underskriftsindsamling og fået et møde med kommunens skadedyrsafdeling i august. Problemet med de mange vildkatte er nemlig vokset sig større og større, og det derfor skal der handles nu.

- Det er rene vildkatte, der ikke har et sted at holde til. Her på Østergade, hvor vi bor kan vi se, hvordan der kommer flere og flere, og de holder til på mange af kommunens arealer. Indtil videre er vi blevet mødt af en mur hos kommunen, hvor vi gennem flere år har tippet om og anmeldt problemet, siger Louise Priergaard Gottschalck.

Rigtig mange af borgerne midt i Hvalsø oplever de store problemer med kattene, der kan komme ind alle vegne. En nabo fik besøg af en kattemor, hvis killinger endte med at dø inde bag muren, så der kom maddiker alle vegne.

- Ud over sygdommene, så er kattene jo klar til at forsvare det, som de betragter som deres territorium. Også når man har en lille datter eller søn ude i haven. Der er katte, der både mangler ører og øjne, fordi de slås, siger Louise Priergaard Gottschalck.

Kattens Værn har for nylig fanget 10 katte i området, hvor syv ud af syv hunner var gravide. Samtidig fejlede de alt fra katteaids til alle de sygdomme, som katte nærmest kan gøre.

- De har det slet ikke godt, så det er forfærdeligt at opleve. Vi har selv en kat, der er blevet selvvalgt indekat efter tre store dyrlægeregninger efter angreb fra vildkattene. Det er virkelig hårdt og et enormt problem, som jeg håber kommunen snart lytter til, fortæller Louise Priergaard Gottschalck.

Indtil videre føler hun, at det har været en kamp at få kommunen til at lytte til problemet. De mange vildkatte er et ligeså stort skadedyr som rotter er for de beboere, der i midtbyen er generet af dem. Har man mistanke om en rotte, så kommer kommunen omgående, men det har ikke lykkedes at få dem til at lytte til problemet med vildkattene.

- Det er enormt hårdt, men problemet er så stort, at der skal gøres noget ved det. Det kræver meget energi at råbe kommunen op, og det kan være svært. Især når man har en lille søn, der er blevet opereret for en tumor og skal det igen. Det koster meget energi og så er vildkatteproblemet ikke lige noget, jeg kan overskue. Jeg frygter, at jeg igen møder en mur, men jeg giver ikke op. Vi har et kæmpe problem, som kan og skal løses, fortæller Louise Priergaard Gottschalck med Johan på et halvt år på armen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk