19. december 2018
Tom Christensen er projektleder for de nye udgravninger ved Gl. Lejre, som er gået i gang i denne måned. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Tom Christensen er projektleder for de nye udgravninger ved Gl. Lejre, som er gået i gang i denne måned. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingernes hemmeligheder skal afkodes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingernes hemmeligheder skal afkodes
Lejre - 17. oktober 2017 kl. 09:00
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye udgravninger, som begynder i oktober i Gl. Lejre, skal afkode sandheden i de gamle vikingesagn. Et stort forskningsprojekt løbes i gang med samarbejde mellem Lejre og Uppsala, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Store nye landvindinger ligger og venter ude i horisonten, når det gælder vikinge-dynastiernes historie. Det nystartede forskningsprojekt i Lejre og Uppsala skal skabe ny viden om de første kongeslægter i Norden og undersøge sandheden i sagnene. Det fortalte tidligere museumsinspektør Tom Christensen om, da han stoppede som museumsinspektør på ROMU i februar i år, og nu løftes sløret for et videre forløb.

- Det bliver et samarbejde med kolleger i Uppsala. De to steder - Lejre og Uppsala - konkurrerer med hinanden om at være de vigtigste kongesæder fra vikingetiden, sagde Tom Christensen ved sin afskedsreception.

Og det samarbejde er nu i fuld gang. Tom Christensen er projektleder for forskningsprojektet i Gl. Lejre, der forløber over tre år og indledes med nye udgravninger i både Gl. Lejre og Gl. Uppsala.

Det er takket være en stor fondsbevilling fra KrogagerFonden, at projektet »Viking Dynasties - the royal families of Lejre and Uppsala between archaeology og text« kan løbes i gang. Projektet er blevet til på initiativ af KrogagerFonden, og er et samarbejde mellem Uppsala Universitet og museumskoncernen ROMU.

ROMU inviterer til åben udgravning torsdag den 19. og fredag den 20. oktober - begge dage kl. 13-14. Mødested er Orehøjvej 15 A, Gl. Lejre.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk