15. september 2019
I weekenden kan man komme med på minirejse sammen med vikingerne i Sagnlandet, når et formidlingsprojekt kommer forbi. Billedet stammer fra et vikingeting i 2016. Arkivfoto: Agnete Vistar
I weekenden kan man komme med på minirejse sammen med vikingerne i Sagnlandet, når et formidlingsprojekt kommer forbi. Billedet stammer fra et vikingeting i 2016. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger rejste ikke kun til vands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger rejste ikke kun til vands
Lejre - 06. september 2018 kl. 13:56
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagnlandet Lejre får i weekenden den 8. og 9. september besøg af »Vikinger på Rejse«, et formidlingsprojekt, der sætter fokus på en ofte overset del af vikingernes rejseliv, nemlig rejser over landjorden. Det skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Vikingerne er berømte og berygtede for deres skibe og sørejser. Som købmænd, krejlere og nogle gange plyndringsmænd nåede de så langt omkring som både Istanbul, Rusland, Grønland og Nordamerika. Men hvad med til lands?

Det spørgsmål stiller projektleder Maria Nørgaard i »Vikinger på Rejse«, som skal sætte fokus på vikingernes rejser over landjorden. Og det er et spændende men ofte overset emne, mener Jutta Eberhards, der er leder af vikingeområdet og skoletjenesten i Sagnlandet Lejre.

Man kan selv tage med på en mini-vikinge-rejse i Sagnlandet i weekenden og gå på opdagelse i de mange aspekter af vikingernes rejseliv. Man kan være med til det hele, lige fra klargøring og pakning af det helt rigtige udstyr til proviantering og ikke mindst smagsprøver på rejsekosten, og til selve mini-rejsen, som foregår til fods rundt i Sagnlandet, med udstyr og rejsegrej læsset på en hestetrukken rekonstruktion af en vikingevogn.

Se også DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk