5. marts 2021
Lejres nye borgmester Carsten Rasmussen (S) giver en buket blomster til afgående borgmester Mette Touborg (SF). Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Lejres nye borgmester Carsten Rasmussen (S) giver en buket blomster til afgående borgmester Mette Touborg (SF). Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Se Touborgs farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Se Touborgs farvel
Opdateret 30. september 2016 kl. 15:32
Lejre - 29. september 2016 kl. 11:38
Af Agnete Vistar

Carsten Rasmussen (S) satte sig i borgmesterstolen onsdag aften på Allerslev Rådhus i Lejre Kommune. Og det blev samtidigt et farvel til Mette Touborg (SF), der nu drager mod nye horisonter. Det skete på et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

arrow Læs også: Tidligere festivaltalsmand skal være direktør under tidligere borgmester

Aftenen i rådssalen var både varm, vemodig, oprømt, bagud- og fremadskuende. Og helt klart radikalt anderledes end normalt i kommunalbestyrelsen. En usædvanlig situation, da nu forhenværende borgmester Mette Touborg (SF) gik af efter knap syv år som borgmester, og Carsten Rasmussen (S) tog roret

Med dette borgmesterskifte er Mette Touborg kun den fjerde borgmester i Danmark i denne valgperiode, som har skiftet job i utide, og kun den anden, som har gjort det på grund af nyt job. Den første var Søren Pape, der gik fra borgmesterjobbet i Viborg for at blive leder af De Konservative på Christiansborg.

Mette Touborg holdt en takketale til alle de politiske kolleger i kommunalbestyrelsen og embedsfolkene:

- Tak for 11 rigtig spændende år i kommunalpolitik. Jeg håber, I vil passe på hinanden på kryds og tværs af partierne. Der er nu 27.317 borgere i Lejre Kommune, og jeg er helt tryg ved at overdrage kommunen til Jer, sagde hun.

Mette Touborg understregede, at både denne og den forrige valgperiode har været kendetegnet ved beslutninger i enighed om de store betydningsfulde dagsordener og de store strategiske linjer - kommuneplan, Vores Sted branding strategien og flere års budgetaftaler.

I sin første borgmestertale lagde Carsten Rasmussen vægt på, at der ligger en stor opgave forude, da L ejres kommunalbestyrelse er bredt sammensat med ni partier.

- Som kommunalbestyrelse bliver vi selvfølgelig bedømt på vores beslutninger, men vi bliver i høj grad også bedømt på vores ageren, vores evne til at samarbejde og nå resultater i fællesskab. Vi bliver bedømt på, hvorledes vi kommunikerer, taler til hinanden og hvorledes vi kommunikerer i pressen og på de sociale medier, sagde Carsten Rasmussen.

Han fastslog, at han vil gøre sit til at sikre, at der bliver et godt samarbejde i kommunalbestyrelsen - at alle føler sig inddraget, uanset parti eller om man er i flertalsgruppen eller mindretalsgruppen.

Læs mere om blandt andet den nye borgmesters varme takketale til Mette Touborg i DAGBLADET Roskilde torsdag.

arrow Mette Touborg ny formand for Madens Folkemøde
13. november 2019 kl. 08:12 Opdateret: kl. 08:12
arrow - Jeg var åbenbart lidt af et wildcard
21. januar 2017 kl. 09:18 Opdateret: kl. 17:44
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk