20. juli 2019
4.B fra Bramsnæsvigskolen fik én på opleveren under åbningen af Naturens Dag - de forcerede en skrænt, en å og prøvede at flyve med drager. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

4.B fra Bramsnæsvigskolen fik én på opleveren under åbningen af Naturens Dag - de forcerede en skrænt, en å og prøvede at flyve med drager. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Naturens Dag skudt i gang - uden royalt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Naturens Dag skudt i gang - uden royalt besøg
Opdateret 03. september 2018 kl. 13:14
Lejre - 03. september 2018 kl. 13:05
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den officielle åbning af Naturens Dag, der sender 180.000 børn i Danmark ud i naturen de kommende dage, blev holdt i den unikke Ejby Ådal ved Isefjorden mandag formiddag. Det skete uden Kronprins Frederik, som skulle have deltaget, men måtte melde afbud på grund af en operation, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Lige i første omgang var det lidt af en spand koldt vand i hovedet på arrangørerne - Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet - at kronprinsen måtte melde forfald. Men mærkedagen, der havde 10-års jubilæum, blev festligholdt under alle omstændigheder.

Og selv om de spændte skolebørn fra 4.B på Bramsnæsvigskolen blev skuffede, da de hørte, at prinsen ikke kom, glemte de det snart, for de fik én på opleveren og morede sig pragtfuldt med at forcere en stejl skrænt og Ejby Å, flyve med drager helt oppe på ådalens høje, rillede fremskudte knold med udsigt over fjorden, studere nogle kæmpe paddehatte og i det hele taget få vind i håret og masser af luft i lungerne.

- Naturens Dag er vigtigere end nogen sinde før, for børn kommer mindre og mindre ud i naturen. Det er faktisk sådan, at børn i dag kun kommer halvt så meget ud i naturen, som deres bedsteforældre gjorde, da de var børn. Det vil vi lave om på. Naturens Dag skal minde os om naturen, der stadig er derude, så vi kan genopdage den og få flere naturoplevelser, sagde Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening i sin åbningstale.

På søndag den 9. september er det familiernes tur til at komme ud, når der er Naturens Dag arrangementer i hele landet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk