24. august 2019
Billetterne til workshoppen med udstopning af krager blev revet væk, og alle deltagere gik til sagen med ildhu. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Billetterne til workshoppen med udstopning af krager blev revet væk, og alle deltagere gik til sagen med ildhu. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 30 krager fik nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 30 krager fik nyt liv
Opdateret 25. februar 2019 kl. 11:12
Lejre - 25. februar 2019 kl. 10:19
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Højt på en gren en krage sad. Eller 30. Og så blev de skudt.

Det var på Næstved-egnen, og alle de 30 krager blev herefter transporteret til køkkenkælderen under Nationalpark Skjoldungernes Lands sekretariat på Ledreborg ved Lejre, hvor de nu har fået helt nyt liv, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Nationalparken holdt nemlig en workshop i weekenden, hvor man kunne lære at udstoppe en krage under kyndig vejledning af konservator og fugletegner Peter Kildenfeldt.

Det blev et stort tilløbsstykke. Billetterne blev revet væk, og det endte med, at dobbelt så mange som beregnet, i alt 30 deltagere fik lov at prøve kræfter med den kunst, det er at udstoppe en fugl.

Krager er seje overlevere, og det går ud over andre arter. Peter Kildenfeldt nævner, at en test med et kamera ved en kragerede på Broksø gods har vist, at krageparret nappede 61 harekillinger. Der er altså god grund til at regulere bestanden af krager.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk