13. april 2021
Allerede i Uge 10 åbner vaccinecentret i Hvalsøhallerne, og de første sårbare borgere kan vaccineres her. Hvilken dato præcis det sker, er endnu ikke offentliggjort. Foto: Kenn Thomsen
Allerede i Uge 10 åbner vaccinecentret i Hvalsøhallerne, og de første sårbare borgere kan vaccineres her. Hvilken dato præcis det sker, er endnu ikke offentliggjort. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccinecenter åbner i Hvalsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccinecenter åbner i Hvalsø
Lejre - 02. marts 2021 kl. 09:49
Af Agnete Vistar

Region Sjælland åbner 11 nye vaccinationscentre til de særligt sårbare, og ét af dem bliver i Hvalsø Hallerne.

Hele halkomplekset reserveres til vaccinationer, i første omgang til de særligt sårbare borgere, som har vanskeligt ved at køre hen til et af regionens seks allerede eksisterende vaccinationscentre.

Det nye center i Hvalsø betyder, at denne gruppe borgere allerede kan blive vaccineret i deres egen kommune, tæt på eget hjem. Sundhedsstyrelsen definerer dem som gruppe 2 og 3, det vil sige borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år.

Senere, når regionen modtager større leverancer af vacciner, vil alle borgere kunne vaccineres lokalt.

- Det er godt, at vi får et vaccinationscenter her i Lejre. Det er uheldigt, at vi bliver nødt til at reservere en hal. Men modsat skal folk jo også vaccineres, så der er noget, der må tilsidesættes. Der skal bruges plads til vaccinationerne - et stort areal med mange kvadratmeter, for der skal være plads til mange mennesker, der skal sidde på behørig afstand af hinanden. Og der skal være faciliteter til et kvarters ophold for alle, efter de har fået stikket, forklarer borgmester Carsten Rasmussen (S).

Foreningslivet er vidende om, at vaccinationscentret lægger beslag på Hvalsøhallerne nu. Formentlig til sommerferien.

- Indtil videre gør det ikke så meget, at foreningerne ikke kan bruge Hvalsøhallerne. Vi må jo ikke bruge hallerne til idræt lige nu. Heller ikke udøvere af udendørsidræt må bruge badefaciliteterne. Vi håber alle, at vi er forbi vaccinationerne efter sommerferien, siger Carsten Rasmussen.

Lejre Kommune har også været ude at lede efter et sted, hvor der kan foretages kviktest, dvs. tests i næsen, og i skrivende stund har Lejre Kommune endnu ikke lagt sig fast på et sted. Det samme som til vaccinationscentret kræves nemlig - mange kvadratmeter, så folk holdes adskilt på sikker afstand.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk