13. april 2021
Kviktesten kan tages på Nødager i Gevninge og i Hvalsøhallerne, begge steder to dage i løbet af ugen. Foto: Kenn Thomsen
Kviktesten kan tages på Nødager i Gevninge og i Hvalsøhallerne, begge steder to dage i løbet af ugen. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccination fra onsdag - kviktest i gang to steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccination fra onsdag - kviktest i gang to steder
Lejre - 09. marts 2021 kl. 09:17
Af Agnete Vistar

Vaccinen kan tages i Hvalsøhallerne fra denne uge for udvalgte borgere, mens alle nu kan få taget en kviktest på visse datoer i Hvalsø og Gevninge.

Onsdag den 10. marts åbner vaccinationscentret i Hvalsø Hallerne, hvor borgmester Carsten Rasmussen (S) sammen med udvalgsformand Trine Birk Andersen (S) fra Region Sjælland indvier centret. Det bliver dog kun pressen, der må være til stede den første åbningstime.

Vaccinationscenteret starter op i Hal 3 med vaccinationer til udvalgte borgere, der er i særlig risiko for alvorlige forløb, og som har brug for hjælp til at booke tid. I første omgang er det kun borgere, som har fået en meddelelse om, at de skal vaccineres, der kan møde op.

Samtidigt er der nu også mulighed for at blive kviktestet for Covid-19 på Falcks pop-up centre visse dage i Lejre Kommune. Det sker i Hvalsøhallerne og på Nødager i Gevninge. Alle over 12 år kan kviktestes, og det sker gratis, uden tidsbestilling eller henvisning fra læge.

Testen er en antigen-test, der foretages ved næsepodning, og man får hurtigt svar på 15-20 minutter. Dokumentation for negativ test sendes på SMS, eller skriftligt ved at vente på teststedet. Er testen positiv, ringes man op.

Ifølge Falck kan man kviktestes i Gevninge mandag og fredag klokken 09-19, og i Hvalsø klokken 09-19 tirsdag og søndag.

Testningen foregår med den nyere metode; man får ikke længere en pind stukket langt op i næsen, men et par centimeter ind, hvor den køres rundt i 15 sekunder.

Efter alt at dømme bliver Falcks testcentre indendørs (det er de ellers ikke alle steder), så de bliver i borgerstuen i Hvalsøhallerne og på mødestedet på Nødager.

I forvejen kan man testes på »traditionel« vis, dvs. podning i halsen, med tidsbestilling på coronaprover.dk i henholdsvis borgerstuen i Hvalsøhallerne om fredagen klokken 09-15, og mandag til torsdag i cafeteriaet i Kirke Hyllinge. Her er åbningstiderne klokken 09-15 mandag og onsdag, og klokken 09-19 tirsdag og torsdag.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk