17. september 2021
Momunity blev stiftet i december 2018. Fællesskabet strækker sig over 11 kommuner og har næsten 5000 medlemmer. Privatfoto: Christina Nørgaard
Momunity blev stiftet i december 2018. Fællesskabet strækker sig over 11 kommuner og har næsten 5000 medlemmer. Privatfoto: Christina Nørgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unikt fællesskab kommer til Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Unikt fællesskab kommer til Lejre
Lejre - 31. maj 2019 kl. 09:05
Af Daniel Sennek

I december 2018 fik to kvinder fra Egedal en god ide. De ville lave et fællesskab for kvinder - og mødre i særdeleshed - og Momunity er nu også startet op i Lejre Kommune.

- Sara og Signe, som står bag Momunity, var i mødregruppe sammen, da de fandt på at skabe det her fællesskab mellem kvinder og mødre. Det blev omgående en kæmpe succes, hvor der var rigtig mange, der var interessede i Momunity, fortæller Emilie Spælling Jonesen, der er afdelingsleder i den opstartede afdeling i Lejre.

Momunitys første afdeling startede altså i Egedal Kommune i december 2018, men det hurtigt voksende kvindefællesskab strækker sig i dag allerede over 11 kommuner, hvor næsten 5000 kvinder er blevet medlemmer.

Emilie Spælling Jonesen stiftede bekendtskabet med Momunity i Egedal, hvor hun hurtigt engagerede sig i fællesskabet. Siden er hun flyttet til Lejre, hvor hun nu står som primus motor og afdelingslederen for Momunity i Lejre Kommune.

- Momunity spreder sig som en løbeild gennem Danmark, og vi kan i MomuniTeamet virkelig mærke, hvor mange ildsjæle, der bare vil det her, siger Emilie Spælling Jonesen.

Visionen for Momunity er at danne rammerne for udvikling af fællesskaber blandt kvinder, både på Facebook og Instagram, men også i den virkelige verden. Momunity skal skabe et netværk for mødre, som gerne vil andre mødre, som vil finde nye venskaber, stimuleres intellektuelt og/eller være aktiv i lokalsamfundet.

- Det hele starter på de sociale medier som Facebook og Instagram. For at blive lidt poetisk kan man sige, at det er jorden som spiren vokser op af. I virkelighedens verden mødes vi så i en masse forskellige sammenhænge, hvad enten det er begivenheder eller sammenkomster af forskelligartet karakter, siger Emilie Spælling Jonesen.

Der vil løbende blive arrangeret og afholdt forskellige events og arrangementer lokalt i Lejre Kommune, som retter sig mod forskellige typer af mødre, men som alle har netværket mellem dem i fokus. Det kan for eksempel være foredrag, træningshold, biografture, vinaftener, loppemarkeder eller undervisningshold.

Derudover bliver der indgået aftaler med lokale erhversdrivende, så Momunitys medlemmer får mulighed for at opnå rabat og modtage særlige tilbud på alt fra børnetøj til ansigtsbehandlinger.

Det kan også være aftaler med de erhvervsdrivende om arrangementer og begivenheder.

- Meningen er - udover at skabe fællesskabet mellem kvinder og mødre - at trække tråde mellem borgerne og det lokale forenings- og erhvervliv. Men aftaler, events og lignende skal Momunity være med til at puste liv i det foreningsliv, der er vigtigt for mindre lokalsamfund, fortæller Emilie Spælling Jonesen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk