19. maj 2019
Cilia Hesselberg fra Allerslev Skole har skabt den gule plakat og Laura Troelsgaard Jensen har skabt den frodigt grøn-blå plakat. Foto: Rita Vestergård
gallery icon

Se billedserie

Cilia Hesselberg fra Allerslev Skole har skabt den gule plakat og Laura Troelsgaard Jensen har skabt den frodigt grøn-blå plakat. Foto: Rita Vestergård
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unges venlighed peger på fred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unges venlighed peger på fred
Lejre - 08. november 2018 kl. 11:07
Af Rita Vestergård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To skolepiger blev onsdag præmieret for fredsplakater til Lions Clubs internationale plakatkonkurrence.

Det skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

- Denne plakatkonkurrence for fred foregår i 200 lande, og i år går to vinderplakater videre til Sjællandsmesterskabet. Herfra går de bedste videre til Danmarksmesterskabet og verdensmesterskabet.

Det fortalte Villy Vibholt, præsident i Lions Lejre, inden kåringen på Lejre Rådhus, hvor pigerne var fulgt af veninder, familie, skolefolk samt dommeren og borgmesteren.

Pigerne var Cilia Hesselberg fra 7.C på Allerslev Skole og Laura Troelsgaard fra 5. klasse på Osted Friskole. Cilias plakat var kårets som bedst i klassen og Lauras som bedst på kunstholdet Allehånde.

Dommer Vivi Holm mente, at vinderne havde løst opgaven med temaet Venlighed gør en forskel - fredens fremtid.

- Jeg tilslutter mig, at venlighed gør en forskel. Begge plakater har originalitet og kunstnerisk værdi. Men jeres tolkninger af temaet er vidt forskellige, begyndte Vivi Holm, der er formand for Lejre Kunstforening.

Herefter gennemgik hun de to plakater, hvor Cilias gule plakat har et enkelt budskab fra en mørk kvinde, der taler med fredsduen som perspektiv til FN og flag, der hænger sammen som symbol på, at man opnår fred med samarbejde.

Vinderplakaten af Laura lokalt vandt på en bredere fortolkning.

- Plakaten med en vej fører ens blik op til et træ. På vejen taler mennesker sammen - det viser positive emojies. Vejen kan opfattes som en af træets grene, og ude i græsset ses smådyr, der forliges. Alle linjer samles i træets stamme. Den runde krone danner jordkloden, hvorfra der vokser æbler i form af fredssymboler, sagde Vivi Holm.

Villy Vibholt fra Lions Lejre fortalte også, at Lions Clubs formål netop er at bidrage til en bedre verden. Lions Lejre giver cirka 100.000 kroner årligt til sociale/kulturelle formål. Med den årlige plakatkonkurrence om fred får man skolebørn inddraget.

- Jeg håber, at alle deltagere undervejs i konkurrencen har fået en god snak om venlighed og fred. Til lykke til alle, sagde Villy Vibholt.

Den tråd tog borgmester Carsten Rasmussen op.

- Alle deltagere i konkurrencen har i virkeligheden vundet ved at deltage i det her. Venlighed og fred er forudsætningen for vores drømme. I kommunalbestyrelsen er vi 25 medlemmer, men selv om vi er uenige, skal vi være venlige, sagde borgmester Carsten Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk