25. februar 2021
Næste daginstitution, der ventes indviet i Lejre Kommune, bliver Lejre Børnehus efter sommerferien 2021. Billedet stammer fra en indvielse i Osted Børnehave. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
Næste daginstitution, der ventes indviet i Lejre Kommune, bliver Lejre Børnehus efter sommerferien 2021. Billedet stammer fra en indvielse i Osted Børnehave. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tryk på pasningen: Her-og-nu dagtilbud oprettes midlertidigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryk på pasningen: Her-og-nu dagtilbud oprettes midlertidigt
Lejre - 19. januar 2021 kl. 09:12
Af Agnete Vistar

Det store pres på pladser på daginstitutioner i Lejre by-området afhjælpes ved, at Lejre-forældre skal køre deres børn på en midlertidig institution i Kr. Såby i et halvt år, før nyt børnehus åbnes.

Lejre Kommune åbner for midlertidig pasning af 12 vuggestuebørn i den tidligere institution Fuglemarken, der ligger på Alsvej i Kirke Såby.

Imens er byggeriet af det nye Lejre Børnehus ved Bøgebakken Ældrecenter ved at blive løbet i gang, og det forventes åbnet efter sommerferien, i august 2021. I næste uge skal kommunalbestyrelsen beslutte, om der skal åbnes for indskrivning af børn til det nye børnehus fra den 1. februar.

Og det ventes at ske, da børne- og kulturudvalgets politikere allerede har anbefalet dette. Det nye Lejre Børnehus får 80 pladser, og dem bliver der rigeligt brug for. Allerede nu er 42 småbørn (i alderen 0-2 år) på ventelisten til daginstitutionerne i den sydøstlige del af Lejre Kommune.

Vuggestuegruppen på 12 små børn, der nu ventes at få plads i den midlertidige institution i Kirke Såby, kan meget vel vokse i antal de kommende måneder. Forvaltningen i kommunen beskriver opholdet i Fuglemarken som »tidlig opstart af Lejre Børnehus«.

For forældrene til de små børn, der ventes at skulle gennemleve opstarten på Alsvej i kirke Såby, vil det utvivlsomt blive stressende, da langt hovedparten af dem pendler på arbejde i modsat retning, ind mod hovedstadsområdet.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk