18. oktober 2019
Fra en tidligere udgave af PostDanmark Rundt; her er feltet på vej over Munkholmbroen. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
Fra en tidligere udgave af PostDanmark Rundt; her er feltet på vej over Munkholmbroen. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tour'en nu en hjullængde nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tour'en nu en hjullængde nærmere
Lejre - 16. maj 2019 kl. 16:13
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt tyder på, at mange millioner seere over alverdens tv-kanaler får chancen for at se Tour de France køre gennem Lejre Kommune, når løbets anden etape afvikles i sommeren 2021.

Lejre Kommune har nemlig fået en samarbejdsaftale til underskrift, som økonomiudvalget skal se på næste torsdag. Aftalen beskriver opgavefordelingen mellem kommunen og løbets arrangører. Kommunalbestyrelsen tager endeligt stilling i slutningen af maj.

Aftalen er naturligvis betinget af, at den franske Tour-organisation A.S.O. godkender, at ruten føres gennem Lejre Kommune. Den endelige rute offentliggøres først om et år, men borgmester Carsten Rasmussen (S) har allerede de store ord fremme, og han tør godt være optimist.

Hvor ruten kommer til at ligge, vides ikke endnu. Der er mange muligheder; PostNord Danmark Rundt har tidligere ofte været lagt gennem forskellige ruter i Lejre med verdensstjerner i feltet.

Samarbejdsaftalen skal indgås med Grand Depart Copenhagen Denmark I/S 2021, som er et interessentselskab mellem Vejle, Nyborg, Roskilde, Sønderborg og Københavns kommuner samt Erhvervsministeriet. Ifølge samarbejdsaftalen får Lejre Kommune blandt andet ansvar for at sikre, at vejene er rene og uden huller. På løbsdagen skal der forbydes trafik og parkering på løbsruten i Lejre, og der skal bugseres biler væk, der eventuelt holder på Tour-vejen i Lejre Kommune. Lejre Kommune skal også opstille afspærring de fornødne steder.

Læs mere om Tour'en i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk