22. oktober 2020
Reglerne om mundbind skal overholdes på restauranter og cafeteriaer. Foto: Elisa Hauerbach
Reglerne om mundbind skal overholdes på restauranter og cafeteriaer. Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To spisesteder overholdt ikke regler om mundbind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To spisesteder overholdt ikke regler om mundbind
Lejre - 25. september 2020 kl. 11:20
Af Agnete Vistar

To spisesteder i Lejre Kommune overtrådte Covid-19 reglerne om mundbind torsdag.

Klokken 13.33 foretog politiet tilsyn af Saigon-Grillen i Ejby, og her kunne politiet konstatere, at det personale, som havde kundebetjening, ikke brugte mundbind eller visir som påbudt.

Derudover var der ikke opsat skiltning ved indgangen, som angiver, hvor mange gæster, der maksimalt må opholde sig i lokalet samtidig. Indehaveren af butikken blev sigtet for ikke at efterkomme reglerne i forbindelse med håndtering af Covid-19.

Senere på dagen, klokken 18.58, kom politiet på tilsyn på et af rasteplads-stederne på motorvejen ved Torkilstrup. Samme historie her - der manglede skiltning ved indgangen om tilladt antal personer og skiltning om, at det er påbudt at bære mundbind eller visir.

Ved kassen var der opsat en afskærmning mellem personale og kunder, så personalet ikke behøver at anvende mundbind, når de ekspederer bag pladen. Men det personale, som ikke holdt sig bag pladen, har pligt til at anvende mundbind, når de befinder sig ude i forretningslokalet. Og den regel blev ikke overholdt.

En kunde på stedet brugte ikke mundbind, men fik et påbud om at tage det på, hvilket blev efterkommet. Ejeren af stedet blev sigtet for den manglende skiltning og for ikke at sikre sig, at en kunde og personalet overholdt reglerne om at bruge mundbind.

De sigtede kan forvente en bøde fra politiet.

Når man går på restaurant, pizzeria, bageri, grillbar, café eller andet spisested med plads til siddende gæster, skal man huske altid at bruge mundbind eller visir. Det gælder også ved afhentning af take-away, hvis der er siddepladser.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk