21. september 2021
 Lejres tidligere borgmester Evan Jensen er død.
Lejres tidligere borgmester Evan Jensen er død.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere borgmester er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere borgmester er død
Opdateret 22. december 2020 kl. 11:16
Lejre - 22. december 2020 kl. 10:23
Af Bente Johannesen

Mandag sov Lejre Kommunes borgmester gennem 32 år, Evan Jensen, V, ind på Holbæk Sygehus.

Evan Jensen, der boede i Osted, nød sine gåture i nærområdet til det sidste, uagtet at hans sidste år var præget af sygdom. For få dage siden blev han indlagt på Holbæk Sygehus, hvor han døde.

Evan Jensen var borgmester i den gamle Lejre Kommune i så godt som hele kommunens levetid, nemlig fra 1970 til 2002, hvor han valgte ikke at stille op på grund af alder. I mange af årene sad Venstre med det absolutte flertal, ikke mindst takket være de mange personlige stemmer, som tilfaldt Evan Jensen.

Ud over byrådsarbejdet i Lejre Kommune, fyldte også Kommunernes Landsforening meget i Evan Jensens liv og karriere. Her sad han i bestyrelsen fra 1978 til ’98 og var formand ad to omgange, fra 1982 til ’86 og igen fra 1994 til ’98. I de mellemliggende år var han foreningens næstformand.

Evan Jensen var således en af de helt store i danske kommunalpolitik gennem i hvert fald et par årtier, hvor han ikke bare formede den daværende Lejre Kommune, men også satte sit solide præg på den kommunale udvikling og de kommunale aftaler, der i de år blev indgået med regeringen og andre parter.

Ud over disse markante samfundsposter besad Evan Jensen mange andre tillidshverv, herunder posten som bestyrelsesformand for det nuværende Sjællandske Medier i perioden 1982 til 2003.

arrow Læs også: Evan Jensen er død 90 år: Farvel til Lejre-høvdingen
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk