25. juni 2021
Thea Berggren stråler, efter hun har løbet en sølvmedalje i hus. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Thea Berggren stråler, efter hun har løbet en sølvmedalje i hus. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thea én af verdens bedste - sølv ved para-EM i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thea én af verdens bedste - sølv ved para-EM i Polen
Lejre - 10. juni 2021 kl. 09:36
Af Agnete Vistar

Thea Berggren Jørgensen fra Ejby i Lejre Kommune tilhører fortsat den allerøverste verdenselite inden for para-disciplinen FrameRunning - det der tidligere hed RaceRunning.

Det beviste hun fredag aften, da hun løb sig til en sølvmedalje fredag aften ved Para EM i Bydgoszcz i Polen.

Det var et meget stærkt felt af de bedste løbere fra Europa, hun løb mod, og guldmedaljen gik som ventet til englænderen Keyleigh Haggo i ny verdensrekord. Der var stor tilfredshed med Theas opnåede tid på 00.19,41 som er en flot forbedring fra den tidligere personlige bedste tid på 00.19,81, sat i august 2020.

Thea har dyrket sporten FrameRunning siden 2009, og som kun 15-årig blev hun inviteret med på det danske bruttolandshold. Thea har stort set været indehaver af samtlige junior-verdensrekorder indenfor FrameRunning i hendes kategori som er RR3. Løberne bliver klassificeret alt efter hvilken grad af handicap de har.

Thea skal nu træne op imod udtagelsen til verdensmesterskaberne, »World Para Athletics Championship« i Kobe, Japan i sensommeren 2022. Inden da er der planlagt et stævne i Portugal til efteråret 2021 og i Dubai i foråret 2022, hvortil der også bliver knyttet en træningslejr.

Thea er født med en stofskiftesygdom, der giver hende udfordringer med balancen samt ufrivillige bevægelser i kroppen. FrameRunneren hjælper hende ved at støtte hendes krop når hun løber. Men tag ikke fejl - det er stadig hårdt arbejde at få løbecyklen til at komme fremad.

Og Thea elsker den fysiske træning, der ligger bag hendes flotte rekord. Hendes træningsplan står på løb tre-fem gange hver uge. Hertil kommer reaktionstræning, styrketræning samt fysioterapi. Til daglig er Thea elev på Specialskolen Bramsnæsvig i Ejby.

FrameRunning kan både dyrkes i den fri natur på stier og veje og på et stadion. I Holbæk er Thea blevet budt stort velkommen ved Fremad Holbæks intervaltræning om tirsdagen, og har snart løbet sammen med holdet igennem mange år.

Onsdag har RaceRunning Klub Holbæk løbetid på det nye stadion ved Holbæk Sportsby fra kl. 18-19, og skulle man have lyst til at prøve sporten af, er man altid velkommen til at kontakte Ole Berggren Jørgensen på tlf. 2029 3373 eller berggren@outlook.dk.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk