25. maj 2020
Det var en ordentlig flok, som agronom Jørgen Lundsgaard fra Dansk Planteværn tog med på markvandring på Ryegaard i går. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Det var en ordentlig flok, som agronom Jørgen Lundsgaard fra Dansk Planteværn tog med på markvandring på Ryegaard i går. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort rykind til markvandring blandt naturstriber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort rykind til markvandring blandt naturstriber
Opdateret 21. august 2019 kl. 11:00
Lejre - 21. august 2019 kl. 10:41
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ca. 100 mennesker kom tirsdag til Dansk Planteværns og Verdens Bedste Fødevarers store event på Ryegaard, hvor blomsterstriber og landmanden som naturforvalter var i fokus. Det skriver DAGBLADET Roskilde om onsdag.

De mange deltagere kom fra foreninger og organisationer; der var landmænd og andre interesserede fra hele landet, og endda folk fra Holland og Frankrig, som mødte op til markvandring og debat.

Og Ryegaard er det ideelle sted at tage et emne som blomster- og plantestriber op, for her findes intet mindre end 16 kilometer af slagsen.

I en årrække har godsejer Johan Scheel haft et samarbejde med Dansk Planteværn, der har plantet striber med forskellige sammensætninger af blomster, og det var også Dansk Planteværn, der arrangerede eventen sammen med den relativt nye organisation Verdens Bedste Fødevarer. Målet er at finde frem til nogle retningslinjer for, hvordan naturprojekter i agerlandet kan blive succesfulde.

Blandt de indbudte var Morten DD Hansen, den tv-kendte biolog fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, der synes naturstriberne er fine - men det er slet ikke nok, siger han.

Desuden deltog 42 børn fra Bramsnæsvigskolen, der indsamlede insekter som led i et projekt. Bier - honningbier og vilde bier - er et hedt emne i debatten om naturstriber.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk