26. november 2020
Tokkerup Å på projektstrækningen savner i den grad både gydegrus og skjulesten. Desuden vil lidt brinksikring også sikre de gode forhold fremadrettet i vandløbet. Privatfoto.
Tokkerup Å på projektstrækningen savner i den grad både gydegrus og skjulesten. Desuden vil lidt brinksikring også sikre de gode forhold fremadrettet i vandløbet. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort restaureringsprojekt i åen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort restaureringsprojekt i åen
Lejre - 13. september 2019 kl. 14:49
Af Daniel Sennek

Ørrederne skal nu have elskovsreder i Tokkerup Å. De ældste elever fra Osted Skole skal hjælpe.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Nu starter et stort restaureringsprojekt af Tokkerup Å, der har været længe undervejs. Restaureringen skal være med til at gøre forholdene for ørrederne i vandløbet bedre. Godkendelsen af projektet er nu offentliggjort, idet Lejre Kommune har sagsbehandlet alle dele af projektet og har givet restaureringen grønt lys.

- Det er jo bare vidunderligt. Og som en ekstra appelsin i turbanen, skal udførelsen af projektet ske sammen med de ældste elever fra den nærliggende Osted Skole, som hjælper til i forbindelse med skolens emneuge om FN's Verdensmål, hvor adskillige af de 17 verdensmål er inkluderet i projektet, - blandt andet rent vand, bæredygtighed i lokalsamfundet, beskyttelse af land- og vandmiljøet og flere andre af verdensmålene, fortæller Rune Hylby.

- Selve anlægsarbejdet løber af stablen den 24. og den 26. september, begge dage klokken 10.10 og vi mødes ved Hvalsøvej 2, Osager i Lejre, siger Rune Hylby.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk