25. oktober 2021
Tirsdag blev der holdt rejsegilde for etape II af det store økologiske bofællesskab, Skråningen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag blev der holdt rejsegilde for etape II af det store økologiske bofællesskab, Skråningen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort rejsegilde på banebrydende byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort rejsegilde på banebrydende byggeri
Lejre - 19. august 2020 kl. 08:20
Af Daniel Sennek

Byggeriet af i alt 53 boliger i variende størrelse i anden etape af det storsilede økologiske boligbyggeri Skråningen i Lejre blev fejret med rejsegilde i går.

Det truende uvejr i baggrunden var dog slet ikke i nærheden af at være nok til at ødelægge det gode humør ved rejsegilde på etape II af det økologiske bofællesskab Skråningen.

I alt 53 nye boliger skyder op og slutter sig til de 46, der i forvejen eksistere i Skråningen. Det forventes, at der kan flyttes ind i etape II i marts næste år, og fælleshusene en måned efter.

- Det er virkelig dejligt at stå her og kunne byde velkommen til de mange nye mennesker, der kommer til Lejre. De mange skråningere, der både i etape I og II ender med at bo herude, er med til at skabe en langt mere mangfoldig by og område, siger borgmester Carsten Rasmussen (S), der holdt tale for de mange fremmødte.

Nogle af de fremmødte, der glæder sig til at skulle flytte ind i det nye bofællesskab, var Emil Møller og Emilie Klærke fra Roskilde, der snart ikke kan vente længere.

- Vi glæder os helt vildt til den dag, hvor vi kan flytte ind. Vi har allerede været nede og kigge lidt inden talerne og det ser vidunderligt ud. Samtidig kan vi få sat ansigt på mange af de nye naboer, som vi kommer til at få herude, fortæller højgravide Emilie Klærke, der sammen med Emil til den tid vil være forældre til en halvårig baby.

- Det har været en begivenhedsrig rejse hen mod denne dag, så vi glæder os helt vildt til, at det hele står bygget færdigt og de mange nye beboere kan flytte ind. Vi har lært utrolig meget af Skråningen I, som vi kan implementere i Skråningen II - os skabe et sammenhængende bofællesskab mellem de to, siger Rikke Amalie Søndler, direktør for Eco Village, der står bag projektet.

Ud af de 53 boliger af varierende størrelser, som er blevet bygget i den nye etape, så er 40 blevet solgt allerede. Så er man interesseret i at bo i bofællesskabet, så har man efterhånden travlt med de sidste 13 boliger, der er tilbage.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk