17. juli 2019
Hensigten er, at det nye biogasanlæg skal håndtere madaffald; ikke husdyrgødning. Arkivfoto: Jens Wollesen
Hensigten er, at det nye biogasanlæg skal håndtere madaffald; ikke husdyrgødning. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort biogasanlæg i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort biogasanlæg i støbeskeen
Lejre - 15. august 2018 kl. 09:12
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort nyt biogasanlæg kan blive en realitet få kilometer syd for Roskilde i 2020. På Gammelgårdsvej 6, der ligger i Lejre Kommune, ønsker det jyske firma Daka ReFood at etablere et anlæg, der håndterer madaffald. Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

- Det giver på alle måder god mening for os at bygge et biogasanlæg på Sjælland. Vi kommer meget tættere på de store mængder af kildesorteret organisk dagrenovation og madaffald, og ikke mindst de økologiske landbrug, forklarer Lars Brødsgaard, business unit manager på Daka ReFood.

- Placeringen på Gammelgårdsvej er valgt; dels fordi Lejre Kommune har peget på den, dels af logistiske årsager. Der er gode tilkørselsforhold til København og Sjælland, tilføjer han.

Forventningen er, at anlægget bliver på max 3000 kvadratmeter, og at det bliver dimensioneret til at modtage 100.000 tons organisk affald årligt. Anlægget vil kunne producere op til 15 mio. kubikmeter biogas årligt.

Ifølge Lars Brødsgaard har firmaet ingen udfordringer med lugtgener, hverken på dets anlæg ved Horsens eller på et søsteranlæg i England.

Lars Brødsgaard oplyser, at Daka ReFood allerede nogle år har været aktive på Sjælland. Firmaet har endnu ikke aftaler med nogen kommuner, men henter først og fremmest organisk affald fra restauranter og kantiner, samtidigt med at de tilbyder renvaskede spande, så hygiejnen er i top.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk