27. september 2021
Det her syn er der et stort ønske om at få til at blive virkelighed i Kisserup. Og formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen ser gode muligheder i området for storkeyngel. Arkivfoto: Jens Wollesen
Det her syn er der et stort ønske om at få til at blive virkelighed i Kisserup. Og formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen ser gode muligheder i området for storkeyngel. Arkivfoto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storkerede skal op - så venter vi kun på langeben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storkerede skal op - så venter vi kun på langeben
Lejre - 26. november 2020 kl. 06:58
Af Agnete Vistar

Skjoldungernes Land skal også være storkenes land. Det er hensigten, og Birger Eng, der bor i Kisserup, har fået en god ide.

Håbet er at få et storkepar til at slå sig ned og yngle i en rede på Hjortemarksgaard, som er et bosted for unge i den nordlige ende af Kisserup. Birger Eng har kontaktet Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk, og han har været ude og se på stedet:

- Jeg synes, at området ser fint ud til storke. Vi ved, hvor storke gerne vil bo. Nogle gange sætter folk reder op, hvor det ikke giver mening, men her ser det godt ud, siger Jess Frederiksen til sn.dk.

Han forklarer, at landskabet ved Kisserup er bakket, med en del små og større engdrag med vandhuller, hvor heste og køer sørger for, at græsset ikke bliver for højt.

Primus motor i projektet er Birger Eng, som er inspireret af både det nye storkepar ved Ganløse vest for København og af den overordnede udvikling i storkebestanden.

Storkebestanden herhjemme er i vækst. Jess Frederiksen nævner, at der i dette forår var storke i Lejre Kommune, og ikke langt fra Kisserup.

- Der skal dog held til, hvis der skal komme storke på reden. Men uden en storkerede med en optimal placering kommer der i alle tilfælde ikke et spontant storkepar forbi og slår sig ned. Og derfor støtter vi gerne dette projekt med både storkerede og vejledning, siger formanden for Storkene.dk.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk