21. september 2021
Lejre er stærk på områder som kultur- og naturoplevelser. Billedet viser stien til stensætningen ved Gl. Lejre. Foto: Kenn Thomsen
Lejre er stærk på områder som kultur- og naturoplevelser. Billedet viser stien til stensætningen ved Gl. Lejre. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store ambitioner for turismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store ambitioner for turismen
Lejre - 13. juli 2021 kl. 09:55
Af Agnete Vistar

Fjordlandet skal være den mest markante oplevelses- og feriedestination i Danmark.

arrow Læs også: Luksus hitter: Giver nyt publikum til campingpladsen

Ja ambitionerne fejler ikke noget hos Destination Fjordlandet, som er det nye selskab, som samler turismearbejdet i kommunerne Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Selskabet har sendt forslaget til en ny turismestrategi i høring hos de tre medlemskommuner. Strategien skal sætte rammen for selskabets fremtidige arbejde med at fremme turismen i de tre kommuners områder.

Succeskriterierne for visionen er en række mål: Flere besøgende gæster, flere overnattende gæster, øget turismeforbrug og at flere gæster får kvalitetsoplevelser.

Dette oplæg blev godkendt af Destination Fjordlandets bestyrelse og repræsentantskab på en generalforsamling den 26. april i år. Politikerne i Lejre har set på oplægget og har dog nogle anker eller ønsker om andre formuleringer.

De peger i deres høringssvar på, at Lejre ikke har mange overnatningssteder, og en begrænset detailhandel. Lejre Kommunes styrker ligger i kulturhistorien og naturoplevelsen.

Lejres politikere, at målsætningerne i strategien også bør indeholde elementer, der i højere grad favner Lejre Kommune og de mange mindre aktører, som ikke er en del af de klassiske turisme-målinger om flere gæster og overnatninger.

Strategien forventes endeligt godkendt af Destination Fjordlandet til august efter sommerferien. Se også Dagbladet Roskilde tirsdag.

arrow Campisterne er tilbage - men slet ikke som i 2019
16. juli 2021 kl. 16:43 Opdateret: kl. 11:57
arrow Genudsendelse af sidste år for hotelller og vandrehjem
16. juli 2021 kl. 15:04 Opdateret: kl. 11:56
arrow Udskudt tourstart passer turistchef perfekt
16. juli 2021 kl. 13:27 Opdateret: kl. 11:54
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk