16. oktober 2019
Lejres kommunalbestyrelse står klar til at behandle borgerforslag, der samler stemmer nok inden for et halvt år - 650 i alt. Arkivfoto: Agnete Vistar
Lejres kommunalbestyrelse står klar til at behandle borgerforslag, der samler stemmer nok inden for et halvt år - 650 i alt. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stil et forslag til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stil et forslag til politikerne
Lejre - 03. december 2018 kl. 07:53
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle borgere over 15 år kan nu stille forslag på Lejre Kommunes hjemmeside. Og hvis tilstrækkeligt mange bakker op, bliver forslaget behandlet i kommunalbestyrelsen.

Ordningen har været undervejs et stykke tid og udspringer af forårets arbejde i kernevelfærdsudvalget. Borgmester Carsten Rasmussen understreger i en pressemeddelelse, at forslagene kan handle om næsten hvad som helst. Det kan være på ældreområdet, en cykelsti eller børnepasning.

For at kommunalbestyrelsen skal tage emnet op, er det en betingelse, at 650 af kommunens borgere ønsker det. På hjemmesiden kan borgerne både stille deres eget forslag og stemme på andres. De 650 stemmer svarer omtrent til, hvad der skal til for at få en plads i kommunalbestyrelsen.

Eventuelle forslag skal handle om forhold i Lejre Kommune, som politikerne har indflydelse på. Det må ikke tidligere have været behandlet i kommunalbestyrelsen, og det må ikke handle om enkeltpersoner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk