22. september 2019
Et tænkt vue ud over Degnejorden efter udbygning. Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Et tænkt vue ud over Degnejorden efter udbygning. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Startskud til super attraktivt boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Startskud til super attraktivt boligområde
Lejre - 20. marts 2019 kl. 09:08
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu går processen med at få sat Degnejorden på Lejre-kortet i gang. Sidste uge i marts ventes politikerne i Lejres kommunalbestyrelse at give grønt lys til, at forslaget til lokalplanen for Degnejorden, i det attraktive grønne område på fire-fem hektar midt i Lejre by, sendes ud i høring. Det skriver DAGBLADET Roskilde om onsdag.

Det kommer ikke til at ske med fælles fodslaw blandt politikerne. Lokalplanforslaget lægger op til, at der kan bygges op til 95 boliger, placeret i klynger på Degnejorden med naturen tæt op til boligerne. Det ser ud til, at det politiske flertal er positive over for det antal boliger, mens Venstre ikke er, idet partiet foretrækker højst 70 boliger på minimum 80 kvadratmeter.

Onsdag skal økonomiudvalget se på sagen, og så får man en klar pejling af, hvordan alle partier stiller sig til det store projekt.

Politikerne er dog enige om, at vejbetjeningen sker fra enten Langskelsvej eller Rynkebjerggaardsvej. Der holdes borgermøde om lokalplanforslaget den 2. maj; tid og sted oplyses senere.

Det er snart tre år siden, at Lejre Kommune udskrev en idékonkurrence om »fremtidens bæredygtige landsby« på Degnejorden. Lokalplanforslaget tager afsæt i det vindende konkurrenceforslags koncept; en vision som Dissing & Weitling Architecture og tegnestuen Move står bag.

Se mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk