5. december 2020
Den grønne linje følger Hornsherredvej og viser, hvor folk føler sig generet af den gennemkørende trafik. Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Den grønne linje følger Hornsherredvej og viser, hvor folk føler sig generet af den gennemkørende trafik. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærkt trafikeret vej - de fleste køretøjer er gennemkørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærkt trafikeret vej - de fleste køretøjer er gennemkørende
Lejre - 16. november 2020 kl. 09:19
Af Agnete Vistar

Det er en meget stor del af trafikken på den nordlige del af Hornsherredvej (lige før Biltris, umiddelbart syd for Elverdamsvej), som er gennemkørende. Nemlig 85 procent af den registrerede trafik.

Og det gælder både for både nord og sydgående trafik på Hornsherredvej.

Til gengæld er det kun 25 procent af den registrerede trafik på den sydlige del (ved Borrevejle-tanken), der er gennemkørende. Det viser en trafikanalyse, som er lavet af firmaet MOE.

En trafiktælling, som er gennemført på Hornsherredvej syd for Munkholmvej i oktober sidste år viser, at der i snit er en hverdagsdøgntrafik på 14.266 køretøjer. Og det svarer til, at cirka 25 procent af trafikken i dette snit er gennemkørende trafik til og fra Hornsherredvej.

Mens årsdøgnstrafikken på den nordlige del af Hornsherredvej ligger på mellem 3.900 og cirka 4.300 køretøjer dagligt. Tallene stammer fra 2019.

Ruten ad Hornsherredvej har meget gennemkørende trafik, fordi det er den korteste rute mellem rute 21 og 53 for trafikstrømmen til og fra Jægerspris/ Frederikssundsområdet og sydøst for Roskilde eller endnu længere mod sydøst.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk