15. december 2017
Blandt nye sommerhus-ejere i Kyndeløse Sydmark er Brian Østerkjærhuus Jensen, hans kone Sofie og deres lille datter Emmy. Niecen Alice er med her til venstre. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Blandt nye sommerhus-ejere i Kyndeløse Sydmark er Brian Østerkjærhuus Jensen, hans kone Sofie og deres lille datter Emmy. Niecen Alice er med her til venstre. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhuse: Her er ro og intet snobberi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhuse: Her er ro og intet snobberi
Lejre - 07. august 2017 kl. 11:11
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grundejerne i Kyndeløse Sydmark i Hornsherred berømmer sommerhusområdet for smuk natur og fællesskab. I weekenden holdt de loppemarked sammen, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Er der noget sommerhus-ejere i Kyndeløse Sydmark kan blive enige om, er det at stedet er unikt. Stemning, fællesskab og smuk natur lige ved hånden er ord, der går igen, når man taler med såvel permanente beboere som de, der kommer her hver weekend, eller så ofte de kan.

Det traditionelle loppemarked, som snart kan holde 20 års jubilæum, blev holdt mellem bregnevejene, arrangeret som altid af Grundejerforeningen Bregnagergaard, og denne gang var 10 af de 26 stader booket af beboere fra én af de andre grundejerforeninger i Kyndeløse Sydmarks store sommerhusområde. En kærkommen lejlighed for beboerne til at mødes og købe hos hinanden, og få sig en snak.

Formanden for Bregnagergaard Grundejerforening, Hanne Halsnæs fortæller, at der er et større generationsskifte i gang i området. Betydeligt flere sommerhuse får nye ejere disse måneder, og yngre mennesker begynder at leve en stor del af deres weekendliv her.

Blandt de nye ejere er Brian Østerkjærhuus Jensen og hans kone Sofie samt deres lille 9 måneder gamle datter Emmy. Familien bor på Østerbro i København; Brian er IT-chef og Jutta skal snart tilbage fra barsel til sit job som jurist.

- Vi overvejede at flytte uden for København, men vi arbejder begge inde i byen, og bruger den meget. I stedet købte vi en lille bjælkehytte her for to år siden, og det er blevet en oase for os. Der er jo fantastisk her. Her er ro og ikke den lysforurening, som vi kender fra byen. Det bliver virkelig mørkt og stille om natten - det skulle vi lige vænne os til - men vi er her næsten hver weekend og holder sommerferie herude, fortæller Brian Østerkjærhuus.

Se også DAGBLADET Roskilde mandag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk