19. oktober 2021
Gordon Henriksen fra Fishing Zealand og Anders Moe havde travlt med at dele smagsprøver på Sol over Lejre ud. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Gordon Henriksen fra Fishing Zealand og Anders Moe havde travlt med at dele smagsprøver på Sol over Lejre ud. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solen smilede over ny egnsret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solen smilede over ny egnsret
Opdateret 31. maj 2016 kl. 10:20
Lejre - 29. maj 2016 kl. 14:59
Af Agnete Vistar

Glem for en stund den gode bornholmske ret »Sol over Gudhjem«. Lejre har nu for alvor fået sin egen nye egnsret, og »Sol over Lejre« er en himmerigsmundfuld, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Røget hornfisk fra Roskilde Fjord på hjemmebagt rugbrød med hakkede rødløg, purløg og radiser, samt rå æggeblomme. Drik dertil rugøl fra Herslev Bryghus. Det er Sol over Lejre, alt sammen økologisk (selv om det kan diskuteres, om fisken fra fjorden er økologisk, men det er tæt på).

Køen foran Fishing Zealands telt på Gershøj Havn i lørdags ville ingen ende tage, og Gordon Henriksen fra Fishing Zealand og lystfisker, Anders Moe smurte rugbrød og diskede op, så de to fik sved på panden under det store Sol over Lejre arrangement. Det skete med de store smil på, for sikken et vellykket arrangement, som solen endda smilede ned over.

- Det er superfedt med al den interesse. Jeg er sindssygt glad for, at folk tager så godt imod Sol over Lejre - alle kan lide retten, folk spørger nsygerrigt ind til den, og børnene står også og prøvesmager. Og så er det da lidt blæret, at retten er 100 procent lokal og økologisk. Det bliver ikke meget mere Lejre, smiler Gordon Henriksen.

Biolog Christina Løjtnant fra Lejre Kommune blev noget af et hit. Hun havde forinden været ude og finde en række spiselige planter fra strandbredden ved fjorden, og de vakte meget stor interesse. Dagbladets udsendte prøvesmagte flere af planterne, og ét er sikkert - hvis den fantastisk velsmagende og egenartede strandtrehage kunne produceres i større stil, ville den blive revet væk fra hylderne i supermarkedet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk