20. november 2018
Fra venstre ses chef for Hærens Officersskole, oberst Nicolas Teodors Veicherts; tidligere militærpsykolog og formand for Soldatens hus, Anne Lillelund; formand for Danmarks Veteraner, oberst Niels Hartvig Andersen samt direktør for Teater Solaris, Josef W. Nielsen. PR-Foto
Fra venstre ses chef for Hærens Officersskole, oberst Nicolas Teodors Veicherts; tidligere militærpsykolog og formand for Soldatens hus, Anne Lillelund; formand for Danmarks Veteraner, oberst Niels Hartvig Andersen samt direktør for Teater Solaris, Josef W. Nielsen. PR-Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solaris spiller på officerskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solaris spiller på officerskolen
Lejre - 08. februar 2018 kl. 08:50
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre-teatret Solaris opfører en række forestillinger på Frederiksberg slot i anledning af Hærens Officersskoles 150 års jubilæum, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Officersskolen åbner helt ekstraordinært Frederiksberg slot for teaterforestillingen, der også opføres i anledning af Danmarks Veteraners 50 års fødselsdag.

»Cellen« vil give et skarpt indblik i nogle af de konsekvenser, man risikerer at leve med i forbindelse med krig, terror, tortur og PTSD. Ud fra et teatermæssigt synspunkt vil forestillingen bagefter lægge op til en dialog om hvilke handlemuligheder, roller og ansvar, man som borgere og som del af et samfund har i en globaliseret verden.

Cellen spiller den 15.-17. og den 20-24 februar. Forestillingerne den 11.,12. og 13. er allerede udsolgt. Med i billetprisen følger en rundvisning på Frederiksberg Slot.

- Hærens Officersskole har i 150 år uddannet officerer til Hæren - og i nyere tid mere eller mindre direkte til krigene på Balkan og i Irak og Afghanistan. Og ud af disse krige er trådt i tusindvis af veteraner af alle militære grader, der for langt de flestes vedkommende har det godt - også uanset deres oplevelser - men desværre også officerer, sergenter og konstabler med ar på krop og sjæl, siger oberst Nicolas Veicherts i en pressemeddelelse.

Nicolas Veicherts understreger, at officerskolen ikke ønsker at skabe en diskussion om relevansen af krig med denne forestilling - det er et politisk spørgsmål:

- Men vi forventer, at forestillingen vil give et indblik i en af de negative konsekvenser af krig, nemlig PTSD. Forestillingen er meget dramatisk, og derfor håber vi også, at teatergængerne vil blive og tale om deres oplevelse sammen med nogle af Hærens mest erfarne officerer, siger Nicholas Veicherts.

Teaterdirektør i Teater Solaris beskriver det som en kæmpestor ære for det lille nyopstartede teater at få lov at opføre forestillingen Cellen på Frederiksberg Slot.

- Vi er stolte over at være budt indenfor som samarbejdspartnere i anledning af og fejringen af den dobbelte jubilæums dag med de 150 år for Hærens Officersskole og 50 års for Danmarks Veteraner. Det beviser for os, at forestillingen virkelig rammer en nerve, og vi håber rigtig mange vil tage ind og dele den oplevelse med os, siger Josef W. Nielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk