1. oktober 2020
Et lille udsnit af de mange stykker af sølv og guld, der blev fundet i og omkring et mørnet lerkar, som var gravet ned på en mark ved Mannerup.
Et lille udsnit af de mange stykker af sølv og guld, der blev fundet i og omkring et mørnet lerkar, som var gravet ned på en mark ved Mannerup.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sølvskat vejer over syv kilo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sølvskat vejer over syv kilo
Opdateret 21. marts 2015 kl. 07:40
Lejre - 20. marts 2015 kl. 08:35
Af Agnete Vistar

Så er det bevist - Mannerupskatten er Danmarks største skattefund fra yngre germansk jernalder. Det store sølvskattefund fra den 4. august 2012, der siden blev døbt Mannerupskatten, er nu gjort op på Roskilde Museum efter et omfattende undersøgelsesarbejde.

Ifølge DAGBLADET Roskilde fredag vejer Mannerupskatten 7039 gram. Og den består af 3000 større og mindre sølv- og guldgenstande.

Det var amatørarkæologerne Iohannes Miaris Sundberg, Tobias Bondesson og lokale Tommy Olesen fra Osted, der fandt skatten med detektor den 4. august 2012.

Sølvskatten blev kendt for offentligheden, da Roskilde Museum holdt pressemøde om det mageløse fund den 18. september 2012. Skatten blev fundet ikke langt fra Osted, på en mark tæt på den lille landsby Mannerup.

Skatten vil kunne ses på Lejre Museums kommende udstilling »Odins Lejre«, der forventes åbnet november 2015, når museet i Gl. Lejre er bygget om og opgraderet til at kunne vise kostbare genstande som Mannerupskatten på sikker vis. Også den verdensberømte lille Odinsfigur vil blive vist på udstillingen på Lejre Museum.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk