24. januar 2019
Borgmester Carsten Rasmussen (S): Det nuværende udligningssystem er virkelig ikke til gunst for Lejre. Foto: Peter Andersen
Borgmester Carsten Rasmussen (S): Det nuværende udligningssystem er virkelig ikke til gunst for Lejre. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snydt for 138 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snydt for 138 mio. kroner
Lejre - 13. januar 2018 kl. 09:09
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snydes Lejre Kommune, og dermed de 27.500 borgere, for et kæmpebeløb på i alt 138 mio. kroner årligt? Det kunne noget tyde på, hvis man opstiller objektive kriterier og beregninger for den økonomiske udligning mellem de danske kommuner, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Et kommunalt samarbejde, kaldet RimeligUdligning har foretaget beregningerne. Og et enigt økonomiudvalg i Lejre Kommune har nu besluttet, at kommunen melder sig ind i denne organisation, der er startet af seks østjyske kommuner og som siden er vokset til 42. RimeligUdligning mener, at selve grundlaget for omfordelingen mellem kommunerne er præget af flere fejl og mangler.

Udligningssystemet tilgodeser (stor)bykommuner på bekostning af landkommuner, hævder foreningen. RimeligUdlignings beregninger viser, at hvis fire forhold ændres til en i deres optik mere rimelig udligning, vil Lejre Kommune have en økonomisk gevinst på 138 mio. kr. årligt. Til sammenligning vil Lolland have en gevinst på ca. 63 mio. kroner, mens Roskilde vil få ca. 132 mio. kr. Den store taber ved ændringerne vil først og fremmest være København, der står til at miste mere end 3,5 mia. kroner.

- Det er næsten svært ikke at være med i en forening, der stiller kriterier op, som vi sagtens kan bakke op om. Vi ville få flere penge end Lolland, for eksempel, og de er medunderskrivere, siger borgmester i Lejre, Carsten Rasmussen (S).

- Og ser man på udligningen med historiske briller, så har Lejre tabt hver eneste gang, der er sket en ændring i landsudligningen, og vi har skullet betale mere hver gang, forklarer han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk