18. januar 2021
De mange knækkede grene, der hang eller faldt ude over vejbanerne, skete stort set kun i Lejre og Osted-området, som her på Bregnetvedvej. Foto: Agnete Vistar
De mange knækkede grene, der hang eller faldt ude over vejbanerne, skete stort set kun i Lejre og Osted-området, som her på Bregnetvedvej. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sneplovene satte sig fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sneplovene satte sig fast
Lejre - 23. november 2015 kl. 09:39
Af Agnete Vistar

Det er ikke kun mandskab fra Vej & Parks vintervagt og eksterne firmaer, som har haft travlt i Lejre-området i weekenden. Det blev også en meget travl weekend for brandvæsenet i årets første, kraftige snevejr. Det skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

arrow Læs også: Fotos: Husker du: 60 centimeter sne på et døgn

Allerede ved 22.30-tiden lørdag aften var der faldet 25-30 cm sne.

- Det første udkald lød på, at en hjemmeplejer var kørt fast i Kr. Saaby, og derfor måtte vi ud og hente hende hjem igen, fortæller indsatsleder Søren Christensen, Lejre Brandvæsen.

Resten af aftenen og natten bød også på voldsomt snevejr, som fik flere træer til at brase indover kørebanen. Normalt er det Vej & Park, som opskærer og fjerner træer fra vejbanerne, men de havde lørdag aften rigeligt at gøre med at fjerne sne fra vejene, som flere steder havde dannet et 50 cm snelag. Det betød, at flere store sneplove satte sig fast.

- Derfor indsatte vi i samarbejde med Vej & Park to brandfolk i vores terrængående slangetender, som kørte og skar træer op. Det var udelukkende i den østlige del af kommunen, dvs. Lejre-Osted området, at der indløb meldinger om træer og grene på vejbanen, fortæller Søren Christensen.

Mange små veje nåede ikke at blive ryddet lørdag aften og søndag nat, og derfor havde brandvæsenet i tilfælde af brand eller lignende en aftale med Vej og Park om, at de ville assistere, hvis brandvæsenet fik en akut brandudrykning i Kr. Hyllinge eller Hvalsø. Heldigvis indløb der ingen akutte brandudrykninger.

Sent søndag eftermiddag opstod en skorstensbrand ved Mannerupvej nær Osted. Brandbiler fra Roskilde Brandvæsen og Lejre Brandvæsens Hvalsø-station måtte af huse i det stadigvæk ringe vejføre. På grund af vejret blev det besluttet, at det var unødigt risikabelt at sende brandfolk op på taget med almindelige stiger, så stigevognen fra Roskilde blev kaldt til assistance, og et par brandfolk blev hejst op til skorstenen. Efterhånden kom der styr på branden, og brandfolkene kunne vende hjem efter flere timers indsats.

Natten hårde frost medførte sit første uheld mandag morgen kl. 06.16 på Holbækmotorvejen i østgående retning ved Kr. Saaby. En bilist havde mistet vejgrebet og påkørt autoværnet, som var dækket af sne. Da brandvæsenet ankom, var personen kommet ud af bilen og måtte siden til kontrol på sygehuset.

arrow Stadig sne-problemer på fortove og cykelstier
24. november 2015 kl. 12:19 Opdateret: kl. 11:54
arrow Janes vilde snevideo bliver delt og delt og delt
23. november 2015 kl. 22:03 Opdateret: kl. 22:08
arrow Billeder: Sne og sol i Roskilde
23. november 2015 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk