24. september 2021
38 er testet positive for Covid-19 i Lejre Kommune i de forgangne syv dage. Foto: Jørgen C. Jørgensen
38 er testet positive for Covid-19 i Lejre Kommune i de forgangne syv dage. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitte stiger - ét sogn risikerer nedlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitte stiger - ét sogn risikerer nedlukning
Lejre - 10. maj 2021 kl. 10:56
Af Agnete Vistar

Smitten med Covid-19 stiger lige nu i Lejre Kommune. Det seneste tal for smitten i Lejre Kommune (mandag formiddag) er på 38 smittede.

Incidenstallet, dvs. antal smittede pr. 100.000 indbyggere, ligger på 136,1 - noget højt, og det kan tyde på, at Lejre Kommune er på vej ind i farezonen.

Det er først og fremmest i Kirke Hyllinge sogn, det ser problematisk ud. Her var der 15 nye smittede inden for den seneste uge, idet incidenstallet lå på hele 487, og 2 procent af de testede var erklæret positive.

Dermed er sognet ret tæt på en nedlukning. Det sker, hvis følgende tre tal er opfyldte: Der skal være 20 smittede, et incidenstal på 500 og 2,5 procent smittede af de testede.

- Vi følger nøje udviklingen i især Kirke Hyllinge og i hele kommunen. Det bliver ikke lettere af, at reglerne og tallene for reglerne ændres hele tiden. Vi håber, at det ikke ender i nedlukninger i Lejre. Vi er blevet lidt for mørke i farven, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

To ansatte og fire elever på Kirke Hyllinge Skole var pr. 7. maj konstateret smittet. Ingen af dem har været på skolen i smitteopsporingsperioden, så der er ingen nære kontakter via skolen.

Andre steder i kommunen ser det mindre dramatisk ud. På Allerslev Skole er flere konstateret smittet den seneste uge. Incidenstallet er på 143 i sognet. Den 5. maj var en 8. klasse-elev konstateret smittet, og tilbage den 3. maj var der i samme klasse også en smittet elev.

Hele klassen har holdt sig hjemme; tre medarbejdere er ved smitteopsporing identificeret som nære kontakter og har også skullet holde sig hjemme, mens klassen får fjernundervisning.

I Hvalsø sogn er der inden for de seneste syv dage fundet fem smittede; Rye sogn (inklusive Ejby) seks nye smittede (her er incidenstallet 230).

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk