23. september 2021
Der var stor afstand og få mennesker, da affaldsindsamlingen ved Ejby blev coronaramt søndag. Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Der var stor afstand og få mennesker, da affaldsindsamlingen ved Ejby blev coronaramt søndag. Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skuffende få til coronaramt affaldsindsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skuffende få til coronaramt affaldsindsamling
Opdateret 22. juni 2020 kl. 09:25
Lejre - 21. juni 2020 kl. 18:52
Af Daniel Sennek

Normalt er der et mylder af mennesker, når der indsamles affald ved Ejby. Men man kan roligt kalde søndagens indsamling for coronaramt, da ikke særlig mange mennesker havde fundet vej til havnen.

arrow Læs også: 300 kilo affald indsamlet langs fjorden

Sommervejret viste sig ikke fra sin bedste side, selvom det var tørvejr, da der blev afholdt Affaldsfri Fjord 2020. Om det medvirkede til at kun lidt over en håndfuld mennesker mødte op for at samle affald ved Ejby vides ikke med sikkerhed. Det var nok mere den mærkelige coronatid, som vi lever i, der gjorde udslaget, vurderer tovholderne bag projektet i Ejby.

- Vi havde ikke de store forventninger til antallet af deltagere, men vi er faktisk lidt rystede over, at der ikke er flere, der er dukket op. Alle har været velkomne, men det har været en turbulent tid og en mere besværlig tilgang til arrangementet i år, end det har været tidligere, fortæller Carsten Christiansen, der er lokal tovholder.

Normalt er der omkring 50-60 mennesker, når der holdes affaldsindsamlinger i Ejby. Også selvom det faktisk foregår to gange om året i stedet for en gang, som det gør mange andre steder.

Men med coronaepidemien over Danmark har det været en noget anderledes omgang i år for Carsten Christiansen og Pia Malmquist, der har stået for indsamlingerne ved Ejby i syv år.

- Vi skulle jo have holdt det i marts måned, så det er for det første et andet tidspunkt end det plejer at være. Samtidig har vi ikke kunne annoncere det så lang tid i forvejen, som vi plejer, fordi der har været så stor usikkerhed omkring corona. Og sidst, men ikke mindst, så har man aktivt skulle tilmelde sig via billetto i stedet for bare at dukke op, fortæller Pia Malmquist.

Udstyret var ellers i orden. Tænger til at samle affaldet op, handsker, poser og masser af håndsprit. Men antallet af mennesker var desværre ikke nået samme højder, som det plejer. Men lidt over en håndfuld affaldsindsamlere var da mødt op for at rydde kysterne for alverdens dåser, papirer og plastik.

- Jeg er opvokset i byen, og jeg føler, at vi selv også har et ansvar for at gøre noget. Det er meget smukt sted, og det er vi nødt til at holde, for at det skal blive ved med at være smukt. Derfor kan man sige, at det både er for naturens skyld, men også vores egen. Og så er det selvfølgelig virkelig ærgerligt, at der ikke er flere, der er dukket op i dag. Jeg håber bare, at mange har gået deres egne ture og samlet affald, så det er derfor de ikke er her i dag, siger Jannie Andreasen, der er medlem af Ejby Bylaugs bestyrelse.

Manglen på de mange mennesker tog dog ikke modet fra dem, der var dukket op. Der blev straks igangsat affaldsindsamlinger langs kysten nord og syd for Ejby Havn.

- Vi har langt større visioner, end vi er mennesker. Vi havde satset stort på at nå alt fra Ejby Ådal til Munkholmbroen, så hele Isefjorden langs Lejre Kommune kunne blive fri for affald, fortæller Pia Malmquist.

- Nu fjerner vi alt det affald, som vi kan denne gang, og så kommer vi stærkt igen til efteråret. Det er svært at sige, hvorfor det er gået, som det er nu her, men mon ikke man kan sige, at vi er blevet coronaramt, lyder det fra Carsten Christiansen.

arrow Skraldesamlere i gang igen
21. juni 2020 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:21
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk