7. juni 2020
Et eksempel på en skovbegravelsesplads. Denne her stammer fra Nakskov og ligger inde på kirkens meget store anlæg. Foto: Agnete Vistar
Et eksempel på en skovbegravelsesplads. Denne her stammer fra Nakskov og ligger inde på kirkens meget store anlæg. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovbegravelse bliver mulig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbegravelse bliver mulig
Lejre - 02. oktober 2018 kl. 10:25
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det første skridt til en begravelsesplads i skoven på Ledreborg gods er taget, efter at politikerne i kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har taget en principbeslutning om, at en sådan plads kan etableres. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Gods vil have gravplads i skovens dybe stille ro

Der findes ikke skovbegravelsespladser endnu i Lejre Kommune, men det tyder på, at denne her kan blive den første. Og der skulle ikke være så meget til hinder for, at flere kan følge efter andre steder i kommunens område, hvis de rette vilkår kan opnås.

Det er velkendt, at stadig flere mennesker, der lægger planer for, hvad der skal ske, når de engang i fremtiden er afgået ved døden, har alternative ønsker til deres begravelse. I stedet for den traditionelle begravelse eller bisættelse på kirkegården ønsker de typisk at få asken strøet over havet eller blive begravet i skoven.

Den foreslåede løsning indebærer, at Lejre Kommune forpagter et skovareal fra godset - afgiften bliver 0 kr. Der laves også en driftsaftale, som indebærer, at godset modtager den fulde betaling fra de borgere, som ønsker at få deres urne nedsat i skoven. Basisprisen vil forventeligt blive 5.900 kroner, som dækker en 10-årig periode.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag på papir eller e-paper.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk