21. september 2021
Et eksempel på en skovbegravelsesplads. Denne her stammer fra Nakskov og ligger inde på kirkens meget store anlæg. Foto: Agnete Vistar
Et eksempel på en skovbegravelsesplads. Denne her stammer fra Nakskov og ligger inde på kirkens meget store anlæg. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovbegravelse bliver mulig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbegravelse bliver mulig
Lejre - 02. oktober 2018 kl. 10:25
Af Agnete Vistar

Det første skridt til en begravelsesplads i skoven på Ledreborg gods er taget, efter at politikerne i kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har taget en principbeslutning om, at en sådan plads kan etableres. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Gods vil have gravplads i skovens dybe stille ro

Der findes ikke skovbegravelsespladser endnu i Lejre Kommune, men det tyder på, at denne her kan blive den første. Og der skulle ikke være så meget til hinder for, at flere kan følge efter andre steder i kommunens område, hvis de rette vilkår kan opnås.

Det er velkendt, at stadig flere mennesker, der lægger planer for, hvad der skal ske, når de engang i fremtiden er afgået ved døden, har alternative ønsker til deres begravelse. I stedet for den traditionelle begravelse eller bisættelse på kirkegården ønsker de typisk at få asken strøet over havet eller blive begravet i skoven.

Den foreslåede løsning indebærer, at Lejre Kommune forpagter et skovareal fra godset - afgiften bliver 0 kr. Der laves også en driftsaftale, som indebærer, at godset modtager den fulde betaling fra de borgere, som ønsker at få deres urne nedsat i skoven. Basisprisen vil forventeligt blive 5.900 kroner, som dækker en 10-årig periode.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag på papir eller e-paper.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk