30. marts 2020
Brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen station Hvalsø var hurtigt fremme ved Hvalsø Skole, efter ABA-anlægget gik i gang. Foto: Vestsjællands Brandvæsen
Brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen station Hvalsø var hurtigt fremme ved Hvalsø Skole, efter ABA-anlægget gik i gang. Foto: Vestsjællands Brandvæsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebygning reddet af alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebygning reddet af alarm
Lejre - 18. februar 2020 kl. 09:47
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ABA - det automatiske brandalarmeringsanlæg på Hvalsø Skole - har med al sandsynlighed reddet en skolebygning i Hvalsø. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Sommerhus svært skadet af brand

Lidt over klokken 23 mandag aften indløb der en automatisk brandalarm fra Hvalsø Skole. Brandfolkene var hurtigt fremme, og ved hjælp af brandalarmeringen fandt de ud af, hvor røgdetektorerne er aktiveret.

Det var i et klasselokale, og et røgdykkerhold blev sat ind og fandt frem til lokalet, hvorfra det røg.

Her var én af røgdetektorerne blevet aktiveret, og det brændte op ad en væg fra en elektrisk varmeblæser, som var brudt i brand, formentligt efter en kortslutning.

Røgdykkerne får hurtigt nedkæmpet branden, og herefter gik brandfolkene i gang med at bekæmpe følgeskader ved at overtryksventilere bygningen, således at røgen kunne trænges ud.

Branden var brudt ud lige under et ophængt træskab, ligesom der over branden, øverst under loftet er placeret gammeldags verdenskort. Og det forlyder, at dersom der ikke havde været ABA-anlæg, ville flammerne have antændt skab og verdenskort - med en rumbrand til følge.

Heldigvis forblev det en meget lille brand, som hurtigt kan udbedres i forbindelse med det igangværende malerarbejde på skolen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk