18. august 2019
Produktionsskolen Kohinoor fik indviet sine nyrenoverede lokaler i marts 2013, hvor daværende borgmester Mette Touborg klippede den røde snor. Fra sommeren 2019 bliver Kohinoor til en FGU-skole. Arkivfoto: Agnete Vistar
Produktionsskolen Kohinoor fik indviet sine nyrenoverede lokaler i marts 2013, hvor daværende borgmester Mette Touborg klippede den røde snor. Fra sommeren 2019 bliver Kohinoor til en FGU-skole. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole på vej mod ny fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole på vej mod ny fremtid
Lejre - 06. august 2018 kl. 09:45
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Produktionsskolen Kohinoor, der ligger på Hovedvejen ved Glim, kommer til at fortsætte som en FGU-skole fra næste sommer 2019. Det bekræfter direktør Jan Dehn fra direktionen i Lejre Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Fremtiden for Kohinoor er således faldet på plads; det vides dog stadig ikke, præcis hvordan skolen kommer til at udvikles. Efter alt at dømme med flere elever, og med en række nye kolleger, mens de nuværende lærere på skolen alle har fået tilbud om at fortsætte i FGU-skolen, når aktiver og personale overdrages til den nye skole, fortæller Jan Dehn.

Sommeren 2019 skal alle landets produktionsskoler nedlægges som led i en omfattende omstrukturering af uddannelserne for unge under 25, som har brug for mere forberedelse og afklaring om fremtidig uddannelse og job.

Det sker på baggrund af en reform, der træder i kraft næste sommer, og som indebærer, at seks uddannelser på området for unge samles under én hat med én indgang. De seks uddannelser (inklusive den på produktionsskolerne) erstattes af 90 skoler, som skal rumme FGU (Forberedende Grunduddannelse), og skolerne organiseres i ca. 30 statslige selvejende institutioner.

Og én af de produktionsskoler, der således overlever i nyt regi, bliver Kohinoor. Den centrale FGU-institution, som skolen knyttes til, får sæde i Høje Taastrup, hvilket er en del af aftalen mellem kommunerne Roskilde, Greve, Høje Taastrup og Solrød, der har forhandlet et stykke tid om at samle uddannelserne i FGU-skoler.

Se også DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk