16. oktober 2019
Restauratør på Elmely Kro, Poul Bøje Nielsen og advokat og kroejer Michael Jordan har sammen købt Skoemagerkroen. Her ses de i lokalet, hvor daværende krigsminister AF Tscherning holdt bryllup i 1845. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Restauratør på Elmely Kro, Poul Bøje Nielsen og advokat og kroejer Michael Jordan har sammen købt Skoemagerkroen. Her ses de i lokalet, hvor daværende krigsminister AF Tscherning holdt bryllup i 1845. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoemagerkroen åbner med ny ejerkreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoemagerkroen åbner med ny ejerkreds
Lejre - 12. januar 2018 kl. 11:12
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den historisk berømte kro, Skoemagerkroen genåbner den 1. august efter at være købt af restauratør Poul Bøje Nielsen og advokat Michael Jordan. Målet er intet mindre end at skabe Sjællands bedste spisested uden for København, med værelser til overnatning, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

arrow Læs også: Enorm interesse for kroåbning

Skoemagerkroen er Danmarks ældste post- og diligence-kro og ligger på Landevejen 4 nær Vester Såby og Kirke Sonnerup. Den har stået tom i halvandet år. Om kort tid går en gennemgribende renovering i gang på kroen.

Poul Bøje Nielsen fortsætter som restauratør på Elmely Kro frem til den 1. august, hvor de første glade madgæster kommer indtager de nyrenoverede lokaler, der istandsættes med respekt for kroens særlige sjæl og historiske betydning. Der er endnu ingen planer for Elmely kros fremtid herefter.

Den 1. august er det planen, at første etape af ombygningen af førstesalen på én af længerne er afsluttet med fire-fem værelser, inklusive en brudesuite. I alt skal der ombygges til 12-14 værelser på selve kroen, og på sigt er det meningen, at der skal bygges en længe til med plads til 15-20 værelser.

Michael Jordan fra Gevninge ejer i forvejen Søllerød Kro og er medejer af advokatfirmaet Jordan & Løgstrup. Michael Jordan ejer hovedparten af Skoemagerkroen, og hensigten er, at Poul Bøje Nielsen skal drive kroen, mens Michael Jordan er sparringspartner og rådgiver.

Maden skal produceres lokalt, og hensigten er, at Skoemagerkroen skal opnå tre stjerner i den Danske Spiseguide. Og på sigt en Michelin-stjerne.

- Prisen for kroen var 6,3 mio. kroner, og det vil koste i omegnen af 7-8 mio. kroner at restaurere den. Finansieringen er på plads, så det er bare at gå i gang, fortæller Michael Jordan.

Se også DAGBLADET Roskilde fredag og magasinet OPLEV den 19. januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk