15. maj 2021
En del huse på Hovedgaden i Hvalsø kunne have godt af renovering af facaderne. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
En del huse på Hovedgaden i Hvalsø kunne have godt af renovering af facaderne. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste udkald: Søg midler til fornyelse af facader, maling og vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste udkald: Søg midler til fornyelse af facader, maling og vinduer
Lejre - 12. april 2021 kl. 09:29
Af Agnete Vistar

Det er sidste udkald nu til at søge midler til bygningsfornyelse i Hvalsø af nedslidte bygninger, især i Hovedgaden.

Lejre Kommune har en pulje til bygningsfornyelse på 1,5 millioner kroner i forbindelse med områdefornyelsen i Hvalsø Bymidte. Der er indtil nu brugt cirka en tredjedel af midlerne, og derfor gennemføres en ekstra ansøgningsrunde.

Pengene skal gå til at istandsætte nedslidte bygninger og understøtte den positive udvikling af bymidten. Midlerne er særligt målrettet ejer- og andelsboliger opført før 1960, og som trænger til renovering.

Kun ejere af bygninger eller andre med fuldmagt fra ejere kan søge midlerne. Ansøgerne skal være parate til at medfinansiere mindst 50 procent af den samlede projektsum, gerne mere. I særlige tilfælde kan der medfinansieres op til 75 procent af projektsummen for bevaringsværdige bygninger, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Der kan kun søges om midler inden for områdefornyelsesområdet.

Efter ansøgningsfristens udløb vil alle ansøgninger blive behandlet og prioriteret samlet af Bysamarbejdet Hvalsø samt politisk. Ansøgere kan forvente svar senest i slutningen af juni.

Der er en række ting, der lægges vægt på ved vurderingen af de enkelte ansøgninger. Projekterne skal løfte det, der er nedslidt og trænger mest først. De skal give en synlig og størst mulig forandring. Det kan blandt andet være renovering af facader og klimaskærme ud mod Hovedgaden med murreparation, puds, maling, nye vinduer samt døre der passer til den øvrige renovering.

Der kan søges midler i hele områdefornyelsesområdet, men der er et særligt fokus på at sætte en positiv udvikling i gang i Hovedgaden.

Ansøgninger sendes til sekretær for områdefornyelsen: Bjørn Henrichsen, bjhe@lejre.dk. Har man spørgsmål, kan man skrive en e-mail eller ringe direkte på 53 80 81 88. Ansøgningsfrist er 25. april.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk