20. september 2021
Foto: Thomas Olsen 190220
RETTEN I ROSKILDE - TIL ARKIV
Foto: Thomas Olsen 190220 RETTEN I ROSKILDE - TIL ARKIV
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks unge fængsles for grov ydmygelsesvold: Tvang ofre til at kysse deres sko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks unge fængsles for grov ydmygelsesvold: Tvang ofre til at kysse deres sko

Trusler, grov vold og røveri var, hvad seks unge mænd udsatte to jævnaldrende for en aften i august sidste år.

Lejre - 10. september 2021 kl. 14:27
Af Ea Lykke Schausen

En sag om et groft overfald begået ved Hvalsø Skole en aften i august sidste år har nu fået et foreløbigt punktum. Ved Retten i Roskilde er seks unge mænd fredag blevet idømt fængselsstraf for episoden, hvor de blandt andet udsatte to jævnaldrende unge for grov vold, mens dette blev filmet og delt på de sociale medier.

Pigsko i hovedet

De seks unge mænd, som var en del af en større flok unge på mellem 10 og 20 personer, forsøgte at tvinge de to forurettede til at tage kontakt til en tredje kammerat, som de gerne ville have kom til stedet med det samme. Da det ikke lykkedes de to at få fat på kammeraten, blev de truet med en kniv og frarøvet et ur og en pung. Den ene fik samtidigt knust sine briller.

De fire af gerningsmændene blev også dømt for at have udsat de to forurettede for grov vold i form af både slag med flad hånd og knyttede næver og for spark, blandt andet med pigsko i hovedet. To af de dømte tvang samtidigt ofrene til at knæle og kysse overfaldsmændenes sko. Dele af voldsepisoden blev filmet og efterfølgende delt på de sociale medier mens det blev videofilmet.

En af de fire blev ydermere dømt for også at have truet en ung kvinde i Roskilde med at »smadre hende«, hvis hun vidnede i sagen.

To af de dømte, på henholdsvis 17 og 18 år, fik hver et år og tre måneders fængsel. Anklagemyndigheden havde krævet den ene udvist af landet, men retten besluttede, at han skulle modtage en advarsel. To andre, begge 19 år, fik hver et års fængsel og de to sidste, henholdsvis 17 og 18 år, fik hver seks måneders fængsel, hvoraf de to måneder blev gjort ubetinget.

- Dommen sender et klart signal om, at det er en hel uacceptabel adfærd. Truslerne og volden er i sig selv noget, som der bliver set meget strengt på, men ydmygelserne gør, at sagen er ekstra alvorlig, siger senioranklager Pernille Fredin fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Fem af de seks ankede dommen til frifindelse eller formildelse, mens den sidste valgte at tage betænkningstid.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk