11. december 2019
Gruppeformændene for de seks forligspartier (fra venstre mod højre): Thomas Bisgaard (R), Grethe Saabye (K), Ole Blickfeldt (DF), borgmester Carsten Rasmussen (S), Tina Mandrup (V) og Mikael Ralf Larsen (SF). Foto: Lejre Kommune
Gruppeformændene for de seks forligspartier (fra venstre mod højre): Thomas Bisgaard (R), Grethe Saabye (K), Ole Blickfeldt (DF), borgmester Carsten Rasmussen (S), Tina Mandrup (V) og Mikael Ralf Larsen (SF). Foto: Lejre Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks partier indgår budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks partier indgår budgetforlig
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 08:47
Lejre - 09. oktober 2019 kl. 08:42
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste år har seks af Lejres partier indgået budgetforlig, og dette brede samarbejde om kommunens budget fortsætter.

Tirsdag eftermiddag fik partierne S, SF, V, K, R og DF Lejre Kommunes budget for 2020-23 på plads. EL er ikke med i budgetforliget.

Et stort anlægsbudget - alene 93,3 mio. kroner i 2020 - trækker ressourcer ud af driften, selv om Lejre får en del millioner i forbindelse med regeringens aftale med KL.

Plejecenter og børnehaver

Det gælder et nyt plejecenter i Hvalsø, 24 nye plejeboliger i Kirke Hyllinge, nye daginstitutioner i Osted og Lejre, flere institutionspladser i Hvalsø samt udbygning af Børnehuset Tusindfryd i Kirke Såby.

Mange af kommunens bygninger er i halvdårlig stand, og politikerne fremrykke noget af den bygningsvedligeholdelse, som allerede er aftalt.

I en pressemeddelelse udtaler de seks gruppeformænd, som står bag forliget:

Vil forebygge

»Kommunernes aftale med regeringen betyder, at vi får lidt flere penge at gøre godt med. Men pengene modsvarer ikke helt de øgede udgifter, som følger med befolkningsudviklingen og det øgede pres på de specialiserede områder. Derfor må vi hele tiden sikre, at vi får mest muligt ud af pengene. Det understreger vi flere steder i budgetaftalen. Vi skal forenkle og digitalisere arbejdsgangene, så kommunens medarbejdere får mere tid til det vigtigste. Vi skal gøre en øget indsats for tidligt at hjælpe børn, unge og familier, som har behov for det. På den måde vil vi forebygge, at problemer vokser sig større. Og vi skal støtte udviklingen af Lejre Kommunes 49 landsbyer og de mange fællesskaber, som er en krumtap i vores velfærd.

Budgetaftalen markerer også Kommunalbestyrelsens beslutning om at gøre en ekstraordinær indsats for at passe på klimaet og skabe gode rammer for fortsat bæredygtig vækst i erhvervslivet.

Børnehavernes gæld

Sidst men ikke mindst har aftalepartierne afsat en servicerobusthedspulje på 12 mio. kr. som - forudsat den ikke bruges inden udgangen af 2020 - skal anvendes til afvikle gæld, som en række institutioner har oparbejdet eller arvet.

- Jeg er virkelig glad for det gode samarbejde, vi har i kommunalbestyrelsen, og som nu afspejler sig i endnu en bred og ansvarlig aftale om budgettet. De beslutninger, vi træffer i disse år, får afgørende betydning for kommunens fremtid. Vi bliver flere børn og ældre, og det kræver kloge, langsigtede investeringer. Det sikrer vi med den aftale, vi nu har indgået , siger Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen.

Kommunalbestyrelsen 1. behandler aftalen torsdag, hvorefter den sendes nu i høring frem til den 28. oktober 2019.

Mere følger senere onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk