19. januar 2020
De seks piger fra Skibby Ride- og Voltigeklub er klar til VM i Ermelo i Holland, der foregår i næste uge. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

De seks piger fra Skibby Ride- og Voltigeklub er klar til VM i Ermelo i Holland, der foregår i næste uge. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de imponerende billeder: Halsbrækkende akrobatik på en galoperende hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se de imponerende billeder: Halsbrækkende akrobatik på en galoperende hest
Lejre - 20. juli 2019 kl. 08:39
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks unge piger er ikke bare Danmarks bedste, men Nordens bedste til voltigering, der er akrobatik på ryggen af en galoperende hest. Nu venter VM lige om hjørnet - og en stor udfordring har mødt holdet.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Hestens hove rammer underlaget i en konstant rytme. Den rider i perfekte cirkler, følger sit spor. I midten står Maria Frimark - eller »Børge«, som hun bliver kaldt her - og styrer hestens glidende bevægelser og tempo. På hesten er tre piger igang med halsbrækkende akrobatik. Tre andre piger kigger med. Om et øjeblik er det deres tur til at springe på den galoperende hest.

Jens Wollesen   SJ-MEDIER

Der er fuld knald på


På vej til VM

Vi er på Egholm Ridecenter, lige ved siden af Egholm Slot. Herinde træner Nordens bedste juniorhold i voltigering, Skibby Ride- og Voltigeklub, der snart skal afsted til VM i voltigering i Ermelo i Holland.

- VM er det største af det største. Voltigering er endu ikke på det olympiske program, så VM er det største stævne, man kan være med til som udøver, fortæller Maria Frimark, der er holdets træner.

Voltigering
  • Der er seks piger på holdet
  • Holdet har to heste
  • Hesten styres af en longefører
  • Træningen foregår på Egholm Ridecenter

De seks piger - Lærke, Katrine, Maia, Klara, Marielle og Stine - er mellem 10 og 17 år gamle. De ældste bliver snart 18. Der var en dreng på holdet indtil for ganske nylig. Han er der sådan set stadigvæk, men han kom slemt til skade under sidste træning og brækkede anklen. Sporten er nemlig slet ikke ufarlig, hvilket ses kort efter.

Pludselig sætter hesten i fuld galop, med to piger på, da en tredje springer af. Et intenst øjeblik, der heldigvis ender forholdsvis udramatisk uden skader eller lignende.

Stærkt sammenhold

- Man skal virkelig kunne stole på hinanden og på hesten. Det skal bygges op under træning og sammenhold, fortæller Katrine efter dagens træning, der foregik på reservehesten Linus. Båndet mellem gruppen og Linus er stadig under opbygning, da han ikke er nær så erfaren som den primære hest Lorenzo.

Jens Wollesen   SJ-MEDIER

Spændingen er stor undervejs, selvom det
"blot" er en træning


- Vi bruger rigtig meget tid sammen udøver træningen og voltigeringen. Vi er på trods af stor aldersforskel knyttet sammen af den fælles interesse for voltigering, men vi laver meget socialt sammen, så alle føler sig som en en del af holdet. På den måde bliver vi rystet sammen, siger Lærke, der er gruppens yngste med sine 10 år. Selvom der er 7 års forskel på yngste og ældste, så føler man sig alle ens i gruppen, fortæller pigerne.

Der er i alt 11 juniorhold med til VM, der for alvor starter, når holdene skal udføre deres obligatoriske program onsdag den 24. juli og slutter efter det sidste frie juniorprogram lørdag aften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk