23. juni 2021
Det nye børnehus i Lejre by er stadig pakket ind i plastik, da der er meget træ i konstruktionen. Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde.Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Det nye børnehus i Lejre by er stadig pakket ind i plastik, da der er meget træ i konstruktionen. Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde.Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Snart står stort nyt børnehus klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Snart står stort nyt børnehus klar
Lejre - 09. juni 2021 kl. 06:49
Af Agnete Vistar

Den 1. september står den færdig, Lejre bys nye store daginstitution, der er i færd med at blive bygget op ikke langt fra Bøgebakken ældrecenter.

Og dens leder Ulla Håkonsson ser spændt frem til åbningen. Hun er lige nu i fuld gang med at ansætte personale til børnehuset, der bliver bygget til at kunne rumme 80 pasningspladser, og hun var naturligvis med i går, da der var rejsegilde i strålende, bagende sol over det store byggeri.

Præcis hvor mange pladser, der bliver til vuggestuebørn og hvor mange til børnehavebørn, vides endnu ikke - der er fuld gang i »maskinrummet« disse dage med at få styr på strukturen, fortæller hun.

Bygningen står stadig indsvøbt i plastik, selv om taget er lagt på. Den er særdeles rummelig med højt til loftet og plads til leg og læring, som borgmester Carsten Rasmussen (S) sagde i sin indvielsestale.

Til Dagbladet Roskilde siger borgmesteren, at det nye børnehus vil tage en stor del af trykket på pasningen. Der er altid færrest børn i daginstitutionerne i august, da 20-30 procent skal i skole på det tidspunkt.

Samtidigt arbejder kommunen på flere forskellige muligheder, der kan tage endnu flere børn så hurtigt som muligt - det gælder først og fremmest inden for genren naturbørnehave.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk