19. oktober 2021
En god dag for klimaet - borgmester Carsten Rasmussen (S) indvier den nye cykelparkeringsplads med udgangspunkt i Poul Kjøllers sang »Jeg er så glad for min cykel«. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

En god dag for klimaet - borgmester Carsten Rasmussen (S) indvier den nye cykelparkeringsplads med udgangspunkt i Poul Kjøllers sang »Jeg er så glad for min cykel«. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nu en meget mere cykelvenlig togstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nu en meget mere cykelvenlig togstation
Lejre - 17. september 2021 kl. 19:14
Af Agnete Vistar

Der er hårdt brug for dem, men nu er de der: 95 nye cykelparkeringspladser på Lejre Station. Hermed er der i alt 354 pladser, og det er absolut ikke for mange.

Også på Hvalsø Station er der kommet flere. Langt de fleste findes allerede på sydsiden i forvejen, men med 14 nye pladser til lad- og elcykler vest for stationsbygningen på et attraktivt pendlerareal, som lige nu er ved at blive gjort færdigt, er der også sket en forbedring her.

Fredag blev de 95 nye pladser på sydsiden af Lejre Station indviet. Og med DSB-manden Peter Rasmussens ord er Lejre det sted i landet, hvor den smukkeste pendlerplads (den ved Lejre station) og de mest attraktive cykelparkeringspladser nu findes.

DSB har haft travlt med at fælde træer og rydde buske på sydsiden af stationen de seneste dage, så der kommer meget mere lys og overskuelighed over cykelarealet på sydsiden. Det opleves helt klart som mere trygt nu, også om aftenen, hvor der er installeret smart LED-lys under taget på den nye cykelparkering.

De der var til stede ved indvielsen kunne hurtigt konstatere, at parkeringspladserne til cyklerne - som har stået klar nogle uger - allerede er fyldt op.

Det er en langt mere cykelvenlig station, der nu møder cykelpendlerne i Lejre og omegn. Parkeringspladserne til jernhestene omfatter også båse til ladcykler og til elcykler. Elcykler er kostbare og stjæles ofte, men her er det gjort rigtig svært for eventuelle tyveknægte.

Med konstruktioner af låsebøjler kan man låse sin cykel fast - ikke bare til hjulet, som tyve kan skrue af, men til selve cykelstellet. Gør man det med en MC-lås, skal der meget avanceret værktøj til at forgribe sig på cyklen.

En cykelpumpe står klar til oppumning af dæk. Og den cykelparkering, der allerede findes, har fået et løft, så overdækningen er hævet.

Læs mere i Dagbladet Roskilde lørdag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk