19. oktober 2019
Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Masser af vælgere sætter kryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Masser af vælgere sætter kryds
Lejre - 26. maj 2019 kl. 20:01
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede fra morgenstunden strømmede det ind med vælgere på valgstederne i Lejre Kommune. I en lind strøm kommer den ene vælger efter den anden ind i forsamlingshuset i Kirke Såby. Europaparlamentsvalget blev skudt i gang klokken 9, og en halv time efter havde næsten otte procent af de stemmeberettigede afgivet deres stemme.

Klokken 17 var der også godt gang i gardinerne, stemmesedlerne og valgurnerne i hallerne i Hvalsø, hvor folke stadig strømmer til.

På begge valgsteder er det vælgere i alle aldre - fra førstegangsvælgere, der lige har rudnet de 18 år til langt mere erfarne i den demokratiske proces.

Også Lejres borgmester, Carsten Rasmussen (S), har også fået afgivet sin stemme, og bagefter har han taget rundt til de forskellige valgsteder.

- Jeg tager rundt til så mange valgsteder, som jeg kan nå. Det gør jeg for at fornemme stemningen og mærke valget. Og så er det jo altid hyggelit at møde en del af de borgere, som man er borgmester for. Dem, der lige er her, når man selv er her, fortæller Carsten Rasmussen.

Søndagens valg foregår i roligt tempo med en lind strøm af borgere, der vil stemme. Der er ikke meget kø, men det skyldes nok, at valget foregår på en søndag, så der er tid hele dagen for de fleste.

I forsamlingshuset i Kirke Såby var både Line Holm Jacobsen (V) og Grethe Saabye (K) mødt ind fra morgenstunden, og her hjalp man også børnene med at forstå valget, da valgstedet arrangerede børnevalg, hvor børnene selv kunne sætte et kryds.

- Det virker til, at valgdeltagelsen er stor. Det er i hvert fald min fornemmelse - og hvad jeg hører indtil videre. Men der er nok heller ikke mange, der kommer mellem 19-20, som jeg har snakket med de valgtilforordnede om. Det skal da lige være dem, der sætter sig i sofaen og pludselig kommer i tanke om, at de mangler at stemme, siger Carsten Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk