18. januar 2019
Skovridder Jens Peter Simonsen og skovfoged Hans Jessen viser et mindre område i Bidstrupskovene, hvor man har taget forskud på at danne urørt skov. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Skovridder Jens Peter Simonsen og skovfoged Hans Jessen viser et mindre område i Bidstrupskovene, hvor man har taget forskud på at danne urørt skov. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Kæmpe skovområde i stor forvandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Kæmpe skovområde i stor forvandling
Lejre - 31. januar 2018 kl. 12:11
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omlægningen af over 600 hektar af Bidstrupskovene til urskov og anden biodiversitet er et langtidsprojekt af virkelig mægtigt omfang, som kommende generationer kan få den fulde oplevelse af, skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Projektet rulles ud de kommende årtier og vil på sigt ændre skoven radikalt. To tredjedele af Bidstrupskovene - i alt 613 hektar - lægges om til enten urørt urskov eller anden biodiversitetsskov, som indebærer meget begrænset skovdrift.

- Skovdrift bliver ikke længere et formål i nogen af kategorierne, siger skovridder i Naturstyrelsen Vestsjælland, Jens Peter Simonsen.

Alene den urørte skov kommer til at udgøre 316 hektar. Om otte år skal urskoven være et faktum, og al skovning vil være ophørt. Indtil da gøres disse skovområder klar til at blive urørt skov. Regeringens store projekt med urskov og anden biodiversitet på 13.000 hektar rundt om i Danmark skal i høring i otte uger.

Herefter bliver det store projekt at lave en forvaltningsplan for Bidstrupskovene, og her skal masser af ekspertise blandt fagfæller indover i drøftelserne.

Se DAGBLADET Roskilde onsdag; avisen har sat skovridder Jens Peter Simonsen og skovfoged Hans Jessen stævne i skoven. De er begge stærkt optaget af det store projekt, som de får en afgørende rolle i at udvikle. En spændende faglig udfordring.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk