22. september 2020
Der blev dystet i trætoppene i Ledreborg Slotspark, hvor der skulle findes en Danmarksmester i træklatring.  Top tre kommer videre til Europamesterskaberne.Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Der blev dystet i trætoppene i Ledreborg Slotspark, hvor der skulle findes en Danmarksmester i træklatring. Top tre kommer videre til Europamesterskaberne.Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: DM i træklatring - En intens konkurrence højt til vejrs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: DM i træklatring - En intens konkurrence højt til vejrs
Opdateret 14. september 2020 kl. 11:40
Lejre - 14. september 2020 kl. 10:57
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I trætoppene ved Ledreborg Slot dystede Danmarks bedste træklatrere, da der blev afholdt DM i Træklatring. Branchens bedste folk gav den fuld gas og viste evnerne frem, mens stemningen var i top.

Samtlige blikke er vendt mod himlen. Nysgerrige øjne følger intenst med i det, der foregår i toppen af de høje træer i Ledreborg Slotspark. Her bliver der nemlig afholdt DM i Træklatring, hvor landets bedste i deres branche - træplejning i Danmark - dyster på viden og færdigheder.

Danmarksmesterskabet afholdes af Dansk Træplejeforening, og der dystes både fredag og lørdag inden Danmarks bedste mandlige og kvindelige træklatrer kan findes.

- Det er en fantastisk konkurrence, hvor vi kollegaer imellem dyster i de forskellige discipliner. De består af elementer, som vi kommer ud fra i vores dagligdag - bare i en konkurrenceform, fortæller Kasper Weitemeyer fra i.Climb. Han er en af arrangørerne af de to dages konkurrencer.

I alt dystes der i fem forskellige discipliner, inden de bedste mødes i en såkaldt masters. En finale, hvor alle elementerne kombineres.

- Alle der deltager arbejder med det til daglig. Vi er en lille branche, så det betyder meget, når vi kan afholde DM, som vi har gjort siden 1996. Det er et meget anderledes Danmarksmesterskab, da vi alle hepper på hinanden og vores konkurrenter, hvor mærkeligt det end lyder. Det sociale og udvekslingen af idéer, tanker og viden er det, som er i højsædet, siger Kasper Weitemeyer.

Netop udvekslingen af teknikker og erfaringer er noget af det, der gør mesterskaberne helt specielle. Og noget af det, der tiltaler deltagerne.

En af dem er Louise Grønbæk, der er mange gange Danmarksmester for kvinder.

- Det er måske lidt på en tynd baggrund, da der næsten ingen kvinder er i branchen. Men det gør ikke mesterskabet mindre sjovt. Det en fed måde at møde sine kollegaer på, da det ikke er en konkurrence med spidse albuer. Der er derimod en jovial stemning, hvor alle hepper på alle og deler den viden, som man har. Det er grundlæggende en voksenlegeplads, der bare er vildt sjov, lyder det fra Louise Grønbæk.

I Ledreborg Slotspark dystes der på livet løs, inden der kan kåres en Danmarksmester. Nummer et, to og tre kommer alle til Europamesterskabet, der fungerer ligesom DM.

- Vi afholder årets mesterskab her på Ledreborg, fordi det er knaldgode forhold. Det er en god aftale, der heller ikke koster foreningen for mange penge. Samtidig får de jo besigtiget deres træer, så det tænker jeg også, at de er glade for. Næste år skal vi afholde VM i København, så det bliver vildt, fortæller Kasper Weitemeyer.

De fem discpliner, der dystes i er Foot-lock, hvor der klatres på et reb ved at låse med fødderne, hurtigklatring, der lidt siger sig selv, kastepose, hvor der kastes en tynd line med et lod op i træet, så rebet kan trækkes op, personredning, hvor der simuleres en redning i træet og arbejdsklatring, hvor det gælder om at komme rundt til fem poster i træet så hurtigt og sikkert som muligt.

- Jeg har selv været med ved Europamesterskaberne flere gange, og det er noget, der virkelig rykker ens udvikling. Det sætter branchen enorm meget pris på - for vi bliver alle bedre ved at der afhodles Danmarksmesterskaberne og EM og VM, lyder det fra Kasper Weitemeyer.

Arrangementet i Slotsparken var en stor succes, der trak masser af mennesker, indenfor rimelighedens grænser og restriktioner i forbindelse med Covid-19.

De to dages konkurrence blev afsluttet i fin stil og top kan nu se frem til en tur til Europamesterskaberne, når de kan holdes.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk