16. maj 2021
Jon Lorentsfeldt og Stine Servé med deres ret specielle fund af skrald - bildæk, en malerbøtte med pensel og et stort plastikrør med støbejern inden i. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Jon Lorentsfeldt og Stine Servé med deres ret specielle fund af skrald - bildæk, en malerbøtte med pensel og et stort plastikrør med støbejern inden i. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne fra affaldsindsamlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne fra affaldsindsamlingen
Lejre - 19. april 2021 kl. 08:41
Af Agnete Vistar

Mundbind i massevis, dåser, bildæk, en malerbøtte med pensel og meget andet skrald forurener nu ikke mere byer og natur, efter at flere hundrede ildsjæle samlede skrald ind i weekenden i Lejre Kommune.

Det skete i mange byer og ude på landet. Blandt tovholderne var Jeanet Kring fra Gevninge, og hun er virkelig noget særligt. Ikke blot var hun tovholder på den årlige affaldsindsamling i Gevninge søndag. Hun har allerede været ude to gange tidligere i år og samlet skrald i byen.

Det skete på Gevninge Vestvej, hvor hun og en løbemakker havde bemærket, at der var lå en masse skidt på Gevninge Vestvej:

- Den første gang i januar kom vi hjem med to fyldte affaldsposer. Men vi kunne se, at der var meget mere, der lå og flød på Vestvejen, så i marts tog vi ud med to affaldssække, og dem fyldte vi helt op. Topscoreren var Underberg-flasker, og der var også mange Danone drikkeyoghurt beholdere, beretter Jeanet Kring.

Det var årets store affaldsweekend, og i rigtigt mange af Lejres bysamfund, og også ude på landet, gik ihærdige mennesker og samlede skrald. Det blev til mange hundrede kilo. Hovedarrangør var DN, men også Nationalpark Skjoldungernes Land og kommunen stod som hovedkoordinator mange steder. På Herslev Strand havde de ligesom sidste år allieret sig med foreningen Lejre Vandsport, som leverede sted og arbejdskraft.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk