9. april 2020
Den amerikanske Sherman-kampvogn er en sand legende fra Anden Verdenskrig. Nu kan man snart opleve en på Egholm. Foto: Daniel Sennek
gallery icon

Se billedserie

Den amerikanske Sherman-kampvogn er en sand legende fra Anden Verdenskrig. Nu kan man snart opleve en på Egholm. Foto: Daniel Sennek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Legendarisk kampvogn rullet ind på Egholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Legendarisk kampvogn rullet ind på Egholm
Opdateret 26. februar 2020 kl. 15:10
Lejre - 26. februar 2020 kl. 15:04
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egholm Museum har fået en ny perle til samlingen, da et eksemplar af den legendariske amerikanske Sherman-kampvogn fra Anden Verdenskrig er ankommet.

arrow Læs også: 36.000 kilometer undervejs: Legendarisk kampvogn rullet ind på Egholm

Det er en sand legende, der rullede ind på pladsen foran Egholm Museum onsdag. En legende, der har været mere end 36.000 kilometer undervejs, har medvirket i en tv-serie og en film - og nu skal være en del af den imponerende samling, som Ole Falck gennem årene har bygget op.

Legenden er en kampvogn, men ikke en hvilken som helst kampvogn. Det er den rygraden i den amerikanske hær under Anden Verdenskrig, nemlig M4 Sherman.

- Det er en enorm vigtig kampvogn under krigen. Den er ikke bare ikonisk, men er et billede på de amerikanske styrker. Det er den kampvogn, der bliver forbundet med D-dag i Normandiet og kampene på vestfronten, fortæller Ole Falck.

Læs mere i DAGBLADET torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk