27. oktober 2020
Hans og Eva Sønderstrup-Andersen i færd med at plukke de første modne Discovery-æbler. De får lavet rigtigt meget most hvert år, som blandt andet leveres til Restaurant Herthadalen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Hans og Eva Sønderstrup-Andersen i færd med at plukke de første modne Discovery-æbler. De får lavet rigtigt meget most hvert år, som blandt andet leveres til Restaurant Herthadalen. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Her er der Michelin-stjerner på bærrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Her er der Michelin-stjerner på bærrene
Opdateret 15. august 2020 kl. 09:17
Lejre - 15. august 2020 kl. 09:08
Af Agnete Vistar

Det begyndte i det små. I en meget lille have på Sandbanken i Lejre by boede Eva og Hans Sønderstrup-Andersen, og de gik med en drøm om at have noget jord, de kunne dyrke.

Og helst noget med økologiske råvarer, de selv kunne producere. Det var i midten af nullerne.

I dag har parret tre en halv hektar med frugtplantage og bær, og de leverer til verdensberømte Michelin-restauranter og andre førende restauranter. Noma, Geranium, Amass, Relæ, Admiralgade 26 - og lokalt Restaurant Herthadalen.

Desuden aftager to lokale supermarkeder flere af deres produkter. Assers Mølle, hedder virksomheden, med henvisning til den vandmølle, som engang befandt sig på ejendommen.

Det er noget af et spring, der er sket siden efteråret 2007, hvor familien flyttede få kilometer til Klostergårdsvej 64 i Lejre by. I øvrigt kan lokale komme og plukke frugt og bær selv om søndagen fra klokken 10-13.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk