28. juli 2021
Seks brandfolk fra station Hvalsø bar kisten ud af Hvalsø Kirke og til rustvognen. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Seks brandfolk fra station Hvalsø bar kisten ud af Hvalsø Kirke og til rustvognen. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Farvel til Hvalsøs egen Henrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Farvel til Hvalsøs egen Henrik
Opdateret 18. maj 2021 kl. 14:52
Lejre - 18. maj 2021 kl. 13:32
Af Agnete Vistar

En stor del af Hvalsø by sagde farvel til Henrik Parbst Pedersen tirsdag. Det blev den mest bemærkelsesværdige bisættelse i byens historie.

Flere hundrede mennesker flokkedes omkring kirken og Hovedgaden i Hvalsø tirsdag, da kisten med afdøde Henrik Parbst Pedersen i rustvognen efter den kirkelige handling blev eskorteret gennem Hvalsø af brandbiler, ambulancer og en politibil med hylende sirener - samt køretøjer fra Vej & Park.

To brandsprøjter, to ambulancer, en politibil, en rendegraver og en hel flåde af andre køretøjer fra Vej & Park. Masser af mennesker i alle aldre havde taget opstilling langs Hovedgaden og omkring kirken, hvor sognepræst Anne Spangsberg holdt begravelsen.

Helt i Henriks ånd - han ville have elsket det! som mange sagde. Nærmest en borgmesterbegravelse. Det vil sent blive glemt.

Henrik Parbst Pedersens død i en alder af 59 år har berørt mange af byens borgere. Han var en populær karakter i bybilledet, hvor utallige mennesker gennem årene har modtaget hans hilsner og set ham vandre rundt og med stor interesse inspicere alt, fra livets gang på brandstationen til kirken, hvor han ofte deltog i gudstjenester og i det hele taget gerne kom.

- Hav en god dag! lød det glad fra ham, spontant og med rejst hånd - og folk hilste tilbage med store smil. Han elskede den kontakt med byens mennesker. Og kirken og brandstationen var de steder, han allerhelst kom.

Intet kunne slå en udrykning fra brandstationen. Hvis den kom under en gudstjeneste eller sammenkomst i kirken, lød det fra ham »Jeg skal ud og tisse« - og så styrtede han af sted for at se udrykningen. »Det er mig, der har vagten!« sagde han nogle gange i skyndingen.

- Det er helt mærkeligt, at han ikke er her mere, siger Søren Christensen, der var én af de seks mænd fra beredskabet, der bar kisten ud af kirken.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk